NieuwsSmaken

Bierpasta voor op brood

Op onze vakanties in Italië zagen we met regelmaat oosterburen voor negen uur ‘s ochtends hun eerste biertje opentrekken. Voor hun is de uitvinding waar we het nu over hebben waarschijnlijk een instant succes.

We hebben het namelijk over smeerbaar bier! Birra Spalmabile is alleen niet bedoeld voor op je bruine boterham in de ochtend. Dat zou natuurlijk dubbelop zijn. Het past daarentegen wel uitstekend op een stukje toast bij het aperitief, desserts of op een pannenkoek. Aldus de makers.

yellow jelly

Chocolatier Napoleone en bierbrouwerij Alta Quota bedachten dit bijzondere product. De twee directeuren filosofeerden een keer over de mogelijkheid om Italiaans bier te eten. Dat zou helemaal niet zo moeilijk zijn, een kwestie van verdikken. En zo geschiedde. Na veel experimenten is het resultaat een romige, gladde crème die de consistentie heeft van chocopasta, maar wel 40 procent bier bevat. Een soort gelei is het eigenlijk.

Bruin en wit

De ‘smeerbare bierchoco’ is er in twee varianten. Het donkere Omid-bier en het blonde Greta-bier van de brouwerij. In Italië is het in speciaalzaken te koop en online. Een potje van 280 gram kost zo’n € 7,50.  We wachten nog op een avontuurlijke importeur die het in Nederland wil verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button