Italie EvenementItalië Evenement 2022Nieuws

Nieuw rondje Italië Evenement in Haarzuilens

Uiteraard ken je als lezer van Il Giornale het Italië Evenement in Haarzuilens. Al bijna 20 jaar is het een hoogtepunt voor de echte Italiëfan en natuurlijk staan wij er ook. Dit jaar moet je even opletten want de looproute is helemaal anders. Meteen na de grote poort sla je rechts af. Zo krijg je een heel nieuw deel van het wonderschone park te zien.

Organisator Danny van den Berg is twee weken voor aanvang van de opening op vrijdag 20 mei, bijna 24 uur per dag in touw. “Een week na het evenement heb ik vakantie”, lacht hij ons toe als we toch tien minuutjes van zijn kostbare tijd hebben veroverd. Nu alle buitenevenementen in Nederland weer en masse te poorten openen is het soms vechten voor materiaal en mankracht vertelt de eigenaar die het een aantal jaar geleden overnam van initiator Aris Spada.
Erg benieuwd zijn we naar de nieuwe looproute door het immens grote park van Kasteel de Haar. Waarom heb je daarvoor gekozen?  “Voor de ruimte! We kunnen voor de bezoekers nu meer gezellige piazza’s maken. Zo word je soms net als in Italië iedere keer verrast door een nieuw klein pleintje met muziek en gezelligheid. Voor onze vaste bezoekers, en dat zijn er veel, is het ook leuk om een ander deel van het park te zien. Maar het is ook prettig dat er meer ruimte is op de paden en tussen de tenten. Zoals bekend kan het soms best druk zijn bij ons, we groeien nog steeds.”

Daarover gesproken. Vorig jaar op de zaterdag wilde heel Nederland naar Italië in Haarzuilens. “Op een moment was de toeloop inderdaad groot. Dat had te maken met de coronamaatregelen van toen waardoor er beperkingen waren voor het aantal mensen op het terrein. En niet iedereen kwam op de dag en tijd waarvoor was gereserveerd. Dit jaar is het parkeerterrein groter, hebben we meer ingangen voor auto’s en meer personeel. Nu de looproute in de tuinen van het kasteel ook groter is kunnen onze gasten sneller naar binnen.

Waar moeten we dit jaar speciaal op letten?
Ik ben trots dat we dit jaar een enorm goed straattheater uit Milaan hebben weten te strikken. Dat maakt de sfeer echt compleet. Verder hebben we een speciaal plein waar vegetarisch en veganistisch eten op z’n Italiaans centraal staat. Ontzettend leuk dit jaar is ook de wijntour die mensen kunnen maken over het terrein. Wijnhuizen waar je op het landgoed of vlak daarbij kan overnachten presenteren zich. Zo maak je op één dag kennis met allemaal speciale wijnen en kan je als je wilt meteen je reis boeken voor een echte Tour del Vino in Italië zelf.”

Tot slot nog even over je vakantie. Er zijn geruchten dat je wel eens op Ibiza bent gesignaleerd. Verklaar dat eens! Haha, nou, daar kom ik inderdaad wel eens, zo eerlijk moet ik zijn. Maar deze keer ga ik niet vreemd hoor, de reis gaat toch echt weer naar Italië. Giardini Naxos op Sicilië is de bestemming, mooie stranden, een aanrader!

Kaarten met korting!

Ben je abonnee op onze krant dan profiteer je van 50% voordeel op de entree! Volg deze link naar onze webshop. Nog geen abonnee? Dan hebben we deze speciale aanbieding voor je in petto, geldig tot 11 mei 2022!

Kom je even langs bij Il Giornale? Dit keer niet bij de ingang maar bij de pinautomaat achter de kapel, stand 302!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button