Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Italiaanse restaurantsNieuwsRegio'sSmakenVakantie

Nieuw restaurant voor topchef in Zuid-Tirol

De Italiaanse topchef Norbert Niederkofler kookte drie Michelinsterren bij elkaar in het gehucht San Cassiano (Zuid-Tirol) op 1.500 meter hoogte. Restaurantlijsten plaatsen hem bij de beste 50 chefs ter wereld. Zijn restaurant St. Hubertus, dat onderdeel is van hotel Rosa Alpina, wordt de komende twee jaar gerenoveerd en is daarom tijdelijk gesloten. Niederkofler opende daarom recent een nieuw restaurant in de stad Bruneck.

Niederkofler is een echte pionier en wordt wereldwijd gerespecteerd voor zijn duurzame culinaire visie. In zijn restaurant gebruikte hij alleen producten uit de bergen in de omgeving en dat is zeker niet eenvoudig. Cook the Mountain heet het project dat hij startte. Daarmee wil hij de alpenkeuken naar een hoger niveau tillen.

Wat hij dan op tafel zet? Nou, Tartaar van forel bijvoorbeeld en aardappelpuree met citroen en lariksrook. Dat lijken nogal simpele gerechten maar daarin toont hij zich dan ook een meester. Ravioli met brandnetel, slakken en karnemelk is nog zo’n gerecht. Van de traditionele Canederli (Semmelknödel ) maakte hij ook zijn eigen 3-sterren versie.

Atelier Moessmer

Nieuw restaurant voor topchef in Zuid-Tirol
Het nieuwe restaurant. Foto: Angonese Hellweger

12 juli opende restaurant Atelier Moessmer in Bruneck, een nieuwe culinaire broedplaats voor Niederkofler. Het restaurant is gevestigd in de voormalige villa van de beroemde stoffenfabriek Moessmer. Er is plaats voor maximaal veertig gasten en wat ons aansprak zijn de verschillende ruimten. Zo is er een plek voor een aperitief, er is een bibliotheek en uiteraard een eetkamer. Buiten op de veranda kan je eten of even ontspannen. Door de glazen serre zie je hoe Niederkofler en zijn team een gastronomische topprestatie levert. Het hout en de stoffen van het interieur zijn allemaal lokaal geproduceerd.

Verhalen vertellen met een gerecht

Nieuw restaurant voor topchef in Zuid-Tirol
Links Norbert Niederkofler. Foto Alex Moling/Atelier Moessmer

Norbert Niederkofler wil met zijn gerechten verhalen vertellen: over de bergen, de dagelijkse inspanning van boeren en telers, de kwaliteit van hun producten, tradities, zorg en duurzaamheid. Het Cook the mountain-concept is gericht op duurzaam, regionaal en seizoensgebonden koken en eten, met onvoorwaardelijk respect voor de natuur en kwaliteit van grondstoffen. Producten worden afgenomen van kleine zelfstandige lokale ondernemers en er wordt zo min mogelijk voedsel verspild.

Op maandag en dinsdag is het restaurant gesloten. Een tafel reserveren kan via deze website.

Nieuw restaurant voor topchef in Zuid-Tirol

Nieuw restaurant voor topchef in Zuid-Tirol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button