NieuwsRomeStedenVakantie

Cinecittà World: nieuw pretpark met filmthema in Rome

Wie het Colosseum, het Pantheon en de Spaanse trappen al een keer gezien heeft kan zijn hart ophalen aan de pretparken in Rome. In 2011 opende al Rainbow MagicLand. Het oudste park van Italië Luneur (in EUR) ondergaat op dit moment een grote opknapbeurt om begin 2015 te openen en er komt nu een groot derde park bij; Cinecittà World.

Dit fonkelnieuwe park opent 24 juli 2014 haar poorten. Geïnspireerd op de legendarische Cinecittà  filmstudio’s staat het park geheel in het teken van film.

Het themapark is de eerste in zijn soort in Italië. Er zijn 20 attracties die werden ontworpen door Dante Ferretti. Hij won meerdere Oscars op het gebied van productie-design. Naast de achtbanen en andere spannende avonturen zijn er acht filmsets en vier theaters. De legendarische componist Ennio Morricone (Once upon a time) zorgde voor de muziek.
De directie verwacht 1,5 miljoen bezoekers in 2015.

Het park is zeven dagen per week, 260 dagen per jaar om 10 uur ‘s ochtends geopend. In de zomerperiode sluit het pas om 11 uur s’avonds. Entree is € 29,- per dag of € 23,- voor kinderen tot 10 jaar en 65+.  Cinecittà World ligt ten zuid-westen van Rome op de weg naar Pomezia.

www.cinecittaworld.it

UPDATE juni 2014

De eerste reacties van bezoekers na de opening waren vrij kritisch. Laten we het maar op opstartproblemen houden. We blijven de zaak volgen.

Cinecittà World
Klik om te vergroten

Cinecittà  filmstudio’s

De Cinecittà  filmstudio’s, nauw verbonden met Federico Fellini, zorgden voor de gloriedagen van de Italiaanse film. Tal van prijswinnende Italiaanse en internationale producties werden er gedraaid.

Het zijn de grootste filmstudio’s van Europa. Het hele terrein is zo’n 40 hectare met daarop tal van filmsets en bijvoorbeeld 300 kleedkamers voor de acteurs. In de studio’s worden nog talrijke film en TV-producties opgenomen.

Cinecittà ligt 9 kilometer buiten het centrum van Rome, naast een metrostation, de snelweg en de luchthaven Ciampino. Er zijn rondleidingen. www.cinecittasimostra.it

cinecitta studios rome

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button