Kunst & CultuurKunst, film, muziekLombardijeMilaanNieuwsStedenVakantie

Nieuw museum in Milaan met Etruskische en hedendaagse kunst

In Milaan opende deze maand een nieuw museum: de Fondazione Luigi Rovati. Het is vernoemd naar de oprichter van het farmaceutische bedrijf Rottapharm en is gevestigd in een historisch pand aan de Corso Venezia.

In het museum is een grote verzameling Etruskische vondsten te zien, samen met werk van onder andere Lucio Fontana, Arturo Martini en William Kentridge. Een boeiende mix van historie, moderne en hedendaagse kunst.

De Etrusken, Picasso en Giacometti

250 voorwerpen uit Etruskische beschaving zijn er te zien, gepresenteerd via verschillende thema’s zoals wonen, economie en militair. De teksten op de voorwerpen zijn vertaald.

Daar tussendoor worden bezoekers verrast met een vaas van Picasso en vrouwenhoofden van Alberto Giacometti. Daarmee wil het museum een verband leggen tussen de twee tijdsperioden.

Het pand op zich is al een soort museum met de marmeren schouwen, vergulde deuren en spiegels. Het werk van Andy Warhol en Paolo Gioli voelt zich er prima thuis. Een mooi doek van Warhol legt ook een link met de oude Italiaanse beschaving. Het heeft de titel The Etruscan Scene: Female Ritual Dance en komt uit 1985.

Vermeldenswaardig is nog even de bijbehorende horeca die onder leiding staat van sterrenchef Andrea Aprea. Zijn restaurant zit op de bovenste verdieping van het gebouw met een prachtig uitzicht.

Adres: Corso Venezia 52.
Openingstijden woensdag t/m zondag 10.00-20.00 uur
www.fondazioneluigirovati.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button