NieuwsSmakenWijn

Nieuw: Mousserende wijn uit Abruzzo

In de Italiaanse regio Abruzzo wisten ze dat hun inheemse druivenrassen zich al uitstekend leenden voor mousserende wijn. Maar toen de wijnmakers het wereldwijde succes van Prosecco zagen, moest er werk van de productie én de marketing worden gemaakt. Daarom introduceerde men een nieuw merk: Trabocco. Dat staat tegenwoordig op de bruisende wijnen die door de leden van het Consorzio Tutela vini d’Abruzzo worden gemaakt. 21 juni ging de promotiecampagne van start.

Abruzzo is een voor ons niet zo bekende regio. Voor natuurliefhebbers is het een paradijs. In de hoge bergen kom je geen kip tegen, veel gebieden zijn nog onaangeraakt door de consumptiemens. Wijn maken deden ze al heel lang en in grote hoeveelheden. De kwaliteit maakte een sprong. In 2010 kwam er een DOC-status. Van de Pecorinodruif en de Passerina d’Abruzzo was prima een spumante te maken wist men al. Uiteraard gemaakt volgens de klassieke methode, gisting op de fles.

Nieuw merk

Nieuw: Mousserende wijn uit Abruzzo

In 2020 bedachten de wijnboeren het merk Trabocco, vernoemd naar de karakteristieke vissershuizen langs de kust van de streek. Naast de Passerina en Pecorino, werd er ook met Trebbiano, Montonico, Cococciola en Montepulciano d’Abruzzo geëxperimenteerd. Hoge zuurgraad, laag in de alcohol zijn eigenschappen die goed doen mousseren.

Als je Spumante d’Abruzzo Doc Trabocco op de fles ziet, weet je dat hij van inheemse rassen uit de Abruzzen is gemaakt volgens traditionele methodiek. Wit, rosé, brut of extra dry zijn de varianten.

Nu is het moment voor een grote reclamecampagne richting de consument en de horeca. Wij weten dat wijn uit deze regio doorgaans scherp geprijsd is dus hou zeker even contact met je slijter.

Meer informatie lees je op www.vinidabruzzo.it.

Een Trabocco. Het bekendste symbool van de regio

Spuitwijn in de lift

Bruisende wijnen zijn niet aan te slepen overal ter wereld, Prosecco voorop. 1 miljard flessen zouden er in 2022 gemaakt zijn in Italië. Dat was al ruim 13% van de totale wijnproductie. 5,2 miljoen hectoliter ging naar het buitenland vorig jaar. 6% meer dan in 2021.

Meer mousserende wijnen uit Italië

Nieuw: Mousserende wijn uit Abruzzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button