NieuwsPiemonteRegio'sVakantie

Nieuw lang wandelpad door Alpen Italië. Het Walserpad

In Turijn is een nieuw lang wandelpad door de Italiaanse Alpen gepresenteerd, de Walserweg Italia. Bestaande paden zijn verbeterd en aan elkaar gekoppeld, waardoor nu een 220 kilometer lange route ontstaat die vijftien dorpen verbindt.

Het pad is vernoemd daar de Walsers, dat is een bevolkingsgroep met een eigen taal, het Walserduits. Die kwamen in de middeleeuwen oorspronkelijk uit Wallis, maar verspreidden zich over delen van Zwitserland, Noord-Italië, Liechtenstein en Oostenrijk. De mensen proberen zover mogelijk de oude cultuur te behouden.

Het nieuwe wandelpad kent 10 etappes die je door de regio’s Piemonte en Valle d’Aosta leiden en door vier valleien. In al deze gebieden vestigden de Walsers zich.

Het doel van het pad en de bijbehorende promotie is in ieder geval om het populaire wandeltoerisme te versterken in het gebied en daarmee ook de lokale economie en identiteit. De twaalf gemeenschappen van de Walsers werken nauw samen om de route te verbeteren en bezienswaardigheden in kaart te brengen.

Tweede Walserweg

Nieuw lang wandelpad door Alpen Italië. Het Walserpad
Een typisch Walser stal

Ervaren wandelaars denken nu misschien; er is toch al een Walserweg?! Dat klopt. In de Zwitserse kantons Ticino en Graubünden is al sinds 2010 een Walserweg. Die voert naar Oostenrijk. Vandaar dat er expliciet ‘Italia’ achter de naam staat van deze Walserweg. Het pad in Zwitserland was een belangrijke inspiratie voor dit project.

Alle info kan je vinden op de nieuwe website www.walserweg.it.

Nieuw lang wandelpad door Alpen Italië. Het Walserpad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button