Kunst, film, muziekLazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Nieuw Illusie museum in Rome. Leuk voor pubers

In Rome is een nieuw museum geopend dat je zintuigen voor de gek houdt. Het Museum van de Illusies is bedoeld voor jong en oud. Verveelde pubers lok je er misschien mee uit de tent!

Niet iedere puber staat te springen bij het voorstel een dagje Rome te doen en als dan het woord museum valt, krijg je ze met geen tien paarden de caravan of tent uit. Toch zijn er genoeg attracties die ook jongeren aanspreken. Zo zaten we een keer in de Rome Experience waarbij je de geschiedenis van de stad beleeft met allemaal audiovisuele maar ook fysieke effecten. Ook de Time Elevator is een soortgelijk uitje.

Het nieuwe Museo delle Illusioni, Museum van de Illusies, vertelt niets over Rome maar is denken wij wel gewoon leuk. Zo zien we de oude vertrouwde lachspiegels op de plaatjes. Die gaan inderdaad al een tijd mee maar vervelen doen ze nooit. Verder is er volop interactie en verrassende effecten die je zintuigen even goed op het verkeerde been zetten. Er zijn miniatuurmensen, reuzen, vreemde hologrammen en is er een zogenaamde Vortex-tunnel. Probeer ook de loopbrug met een draaiende cilinder. Al met al een bizarre en gekmakende ervaring volgens het museum zelf. Selfies maken voor de socials mag overal en wordt zelfs aangemoedigd. Ook deze museumbazen weten inmiddels dat dit soort promotie snel volle zalen kan trekken.

Uitje in Rome voor een regenachtige dag

Nieuw Illusie museum in Rome. Leuk voor pubers

Het museum is een wereldwijd concept met 38 vestigingen. In Milaan is er ook eentje. Een uitje voor jong en oud dus om even te ontsnappen uit de verzengende zomerhitte of een droog onderkomen tijdens een regenachtige dag.

Het museum is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 20.30 uur en van vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 21.00 uur. In het weekend en op feestdagen moet je vooraf online te boeken. Tickets kosten 18 euro, kinderen van 6 tot 15 jaar betalen 12 euro.

Museo delle Illusioni, Via Merulana 17, moiroma.it

Tiktokmuseum

Vorig jaar maakten we in onze krant nog melding van een vestiging van het Youseum in Rome. Het door een Nederlandse ondernemer bedachte idee richt zich helemaal op de tiktokkende medemens. Het puberparadijs zou vorig jaar al in een buitenwijk geopend worden waren toen de eerste berichten. Sindsdien bleef het echter stil. Vooralsnog moet je daarom nog maar even de vestiging in de grote ‘mall’ in Leidschendam bezoeken of in een andere Europese stad. Zodra we meer weten lees je het hier als eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button