FlorenceNieuwsRegio'sStedenToscaneVakantie

Nieuw HSL station in Florence in 2028

De trein heeft de toekomst en daarom begonnen deze zomer de werkzaamheden voor een nieuw HSL station in Florence in 2028. Firenze Belfiore heet het toekomstige hogesnelheidsstation en het vormt een bypass voor het drukke centraal station Firenze Santa Maria Novella.

Eind juli startte een enorme boormachine met het uitgraven van de tunnel voor de toekomstige lijn die je razendsnel vanuit de grote steden naar Florence brengt. Er komen twee tunnels van zeven kilometer lang ongeveer 20 meter onder de grond. Die tunnels verbinden het station Firenze Campo di Marte en Viale XI (Agosto) en de stations Firenze Rifredi en Castello.

Nieuw vervoersknooppunt

Het nieuwe station Firenze Belfiore (zie foto boven voor een impressie) wordt met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter het nieuwe vervoersknooppunt van de stad. De perrons zijn ondergronds. Op de begane grond komen de busterminals, parkeergarages, taxistandplaatsen en perrons voor regionale treinen.

De voorbereidingen voor het station en nieuwe spoor lopen al bijna twintig jaar. Het hele project kost 2,7 miljard euro en moet in 2028 klaar zijn.

Nieuw HSL station in Florence in 2028
Het station komt bij de gele stip. Niet heel ver van het Firenze Santa Maria Novella.

Nieuw HSL station in Florence in 2028

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button