Nieuws

Nieuw gratis waterpunt in Rome bij Colosseum

In de zomerse hitte van Rome kan je maar beter een lekker koel flesje water bij de hand hebben. Die zijn overal te koop maar er is nu ook weer een nieuw gratis waterpunt in Rome bij het Colosseum en die heeft ook ‘Spa rood!’

Kleine gratis drinkfonteintjes, de zogenaamde nasoni (neuzen), zijn er al sinds jaar en dag in de stad maar bij het nieuwe waterpunt met het uiterlijk van een krantenkiosk kan je nu ook koel bruisend water tappen. Helemaal voor niets dus. Verder is er genoeg schaduw om even bij te komen, kan je toeristische info krijgen via het scherm en zijn er stekkers om je telefoon op te laden, handig!

Deze ‘nasone hi-tech zoals de Romeinen ze noemen, vind je op nog veel meer plaatsen in de stad. Het is een project van de energieleverancier ACEA en de gemeente dat precies tien jaar geleden begon en daarom krijgt dit nieuwe punt wat extra aandacht.

Steeds meer waterpunten

De laatste jaren zijn er dus veel meer drinkwaterpunten geïnstalleerd in de stad. Bijvullen scheelt namelijk een hoop plastic afval en men wil de wind uit de zeilen nemen van de straathandelaren. Die verkopen flesjes water waarvan de hygiëne nogal eens ter discussie staat omdat ze vaak op vieze plekken liggen voordat de toerist ze drinkt.

Je vindt het punt bij de Boog van Constantijn, vlakbij de Via Sacra.

Nieuw gratis waterpunt in Rome bij Colosseum
Dit klassieke waterpunt zie je ook nog overal in de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button