LiguriëNieuwsRegio'sVakantie

Nieuw fietspad Imperia geopend

In de stad Imperia, regio Ligurië, is een nieuw fietspad geopend direct langs de kust. Dit zijn de eerste drie kilometer van het pad dat uiteindelijk naar Diano Marina moet lopen. Ook wil men een 30 kilometer lange route tot voorbij Sanremo ontwikkelen.

Het nieuwe pad dat net af is loopt van Borgo Prino naar San Lorenzo al Mare, deels over een oude spoorbaan. Het pad loopt direct langs het water en langs weelderige tuinen. Volgend jaar hoopt men het volgende deel af te hebben dat de andere kant oploopt naar Diano Marina. Uiteindelijk moet er een route ontstaan van Imperia naar Ospedaletti, dat ligt voorbij Sanremo.

Wielerheld Gianni Bugno opende het project. Hij was zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling.

Nieuw fietspad Imperia geopend
De feestelijke opening van het pad
Nieuw fietspad Imperia geopend
Nieuw fietspad Imperia geopend

Fietsroute Bloemenriviera van Sanremo naar Imperia

De route van Ospedaletti via Sanremo kan je al fietsen, alleen ligt het fietspad niet overal vrij van de autorijbaan. Onderstaand kaartje geeft mooi weer waar je een hapje kan eten en een paar routes naar bezienswaardigheden in het binnenland zoals Bussana Veccia. Echte wielerfans maken even een uitstapje naar de vermaarde Poggio. Deze berg is bekend van de wielerkoers Milaan-Sanremo.

La pista ciclabile del Parco Costiero della Riviera dei Fiori. Lees meer op de speciale website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button