FilmKunst, film, muziekNieuws

Nieuw Fellini-museum Rimini geroemd

Vorig jaar zomer opende in Rimini het nieuwe Fellini-museum. De Italiaanse kunstwebsite Artribune plaatst het in haar top10 van beste nieuwe musea in de wereld, die in 2021 openden.

Een beetje Italiëkenner weet dat Rimini niet alleen de badplaats is van de eindeloze strandbedjes maar ook de geboorteplaats van de beroemde regisseur Federico Fellini. De kustplaats is daar erg trots op en opende daarom een nieuw museum met de maestro in de hoofdrol. Je vindt het rond het plein van het 15-eeuwse Castel Sismondo dat men fraai heeft vergroend. Er is er veel gedaan om de sfeer van de meester te laten herleven. Natuurlijk kan je er ook films kijken. Dat kan in het Galli-theater en de Fulgor-bioscoop.

Nieuw Fellini-museum Rimini geroemd

Het Fellini Museum is onderdeel van een groter project met fraaie gebouwen en pleinen die de stad nog aantrekkelijker moeten maken. Het Piazza Malatesta waar het aan ligt wordt zo de nieuwe culturele hotspot van de stad.
De kunstwebsite roemde vooral dat het museum geen eindpunt is maar juist het begin van een “echo die het werk van de meester verspreidt door de stad”, aldus de kunstcritici. De lichtprojecties op de buitenwanden van de historische gebouwen brengen je dan ook meteen in de juiste stemming, zelfs als je het museum niet binnengaat.

Het Fellini Museum was samen met het nieuwe MAXXI museum in L’Aquila, een van de twee Italiaanse nieuwe musea op de lijst.  

Lees meer over Fellini op onze website en over Italiaanse films. Ontdek ook andere verrassende musea in Italië.

De website van het museum: fellinimuseum.it 

Rimini kandidaat culturele hoofdstad 2025

De romeinse Ponte di Tiberio in Rimini is 2.000 jaar oud

Rimini is een eeuwenoude stad met veel cultureel erfgoed. Het gemeentebestuur wil graag het imago van grote badplaats een beetje bijstellen. Het doel is dan ook om de stad te kandideren voor Culturele Hoofdstad van Italië in 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button