Italiaanse modeNieuwsstileStile Italiano

Nieuw EK Voetbal shirt Italië van Adidas

20 jaar lang leverde Puma het shirt van het Italiaanse nationale voetbalelftal. Sinds een jaar mag Adidas gli Azzurri kleden. Het merk presenteerde vandaag het nieuwe shirt voor het EK Voetbal in Duitsland dat 14 juni begint.

We zeggen niets geks als we stellen dat Italië wereldkampioen mode is, maar toch hulden de voetballers van La Squadra Azzurra zich vorig jaar na twintig jaar Puma, opnieuw in Duitse kledij. Dat zijn ze overigens niet ongewoon. Al in 1974 liepen memorabele spelers als Zoff (grijze shirt!), Riva, Rivera, Mazzola en Capello in het merk. Adidas was toen zo’n beetje de eerste echte kledingsponsor. Voorheen maakten bonden zelf de shirts die doorgaans beter als trui bestempeld konden worden.

Geen Italiaans merk

Wij vinden het wel jammer dat de voetballers niet in roemruchte klassiekers als Kappa, Lotto of Diadora lopen of het merk Macron. Maar we weten wel zeker dat Adidas het meeste geld bood en dat doen ze niet voor niets. Puma vertelde ooit dat het Italiaanse shirt veruit het best verkochte landenshirt is wereldwijd. Alleen in de periode rond het EK in 2000 (in Nederland en België) koos de Italiaanse voetbalbond korte tijd voor het Italiaanse Kappa. Daarvoor miste Roberto Baggio zijn penalty in een shirt van Nike tijdens de finale van het WK 1994. Puma betaalde jaren geleden al 12,5 miljoen per jaar voor de sponsoring en dat bedrag zal nu zeker veel hoger zijn.

Nieuw EK Voetbal shirt Italië van Adidas

Nieuw EK Voetbal shirt Italië van Adidas
Nieuw EK Voetbal shirt Italië van Adidas

De ontwerpers van het nieuwe shirt voor het WK zijn de Italiaanse driekleur niet vergeten! Die komt overal terug, als je het ons vraag zelfs wat te veel. Zo zijn de Adidas strepen in tricolore uitgevoerd, niet heel subtiel. Ook bij het op zich fraaie witte uitshirt, zijn er stevige strepen in de driekleur toegevoegd in shirt en broek. Dezelfde strepen zien we overigens ook terug op de shirts en broekjes van andere landen die Adidas dragen zoals België en Duitsland! Dat getuigt van ontwerparmoede of een te grote vinger in de pap van de marketingjongens en meisjes. We vermoeden het laatste. Tot slot zijn helaas de vier sterren in het wit en niet in het goud uitgevoerd. Wij zijn meer fan van de eenvoudige doch stijlvolle designs van weleer met geborduurde badges, maar oordeel zelf en laat hieronder weten wat je ervan vindt.

Nieuw EK Voetbal shirt Italië van Adidas
Nieuw EK Voetbal shirt Italië van Adidas
Uitshirt van Italië

Voetbalclubs met Italiaanse kledingsponsors

Het nationale team mag dan geen Italiaans merk drage, tal van voetbalclubs wereldwijd doen dat wel, ook in Nederland. Lees meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button