Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Nieuw album en single van Laura Pausini

Het heeft even geduurd maar 6 november komt Laura Pausini met een geheel nieuw album dat Simili gaat heten. De eerste single is al uit; Lato destro del cuore

Nieuw album en single van Laura Pausini
Simili heet het nieuwe album

Het laatste album met nieuw werk was alweer van 2011. Daarna was Laura druk met de zwangerschap en haar dochter die begin 2013 ter wereld kwam. Eind 2013 verscheen nog wel een greatest hits album met overigens een verrassend en wel nieuw duet met Kylie Minogue. In 2014 pakte de inmiddels 41-jarige Pausini de draad van de optredens weer op en nu verheugen we ons dus op een album met compleet nieuw werk.

De eerste single is geschreven door de singer-songwriter Biagio Antonacci, die eerder ook ‘Viveme’ voor haar schreef. Inclusief dit nummer staan er in totaal 15 nieuwe nummers op het album.

Track 12, Sono Solo Nuvole, is het favoriete nummer van Laura van dit album, zo liet ze onlangs weten.

Latijns Amerika

De grote hits in Nederland zijn weliswaar alweer even geleden maar elders in de wereld is Laura Pausini nog immens populair. Het laatste decennium maakt ze furore in Zuid- en Midden-Amerika. Zowel in 2005, 2007 als in 2009 won ze een Latin Grammy Award. In 2013 en 2014 nam ze deel aan het internationaal songfestival van Viña del Mar, dat is zo ongeveer de tegenhanger van het Eurovisie Songfestival en minstens zo populair in de gehele Latijns-Amerikaanse wereld. In 2014 was ze coach van La Voz… México, de Mexicaanse versie van The voice of Holland. Dit nieuwe album is voor deze markt in een Spaanse versie verkrijgbaar.

We zijn benieuwd wanneer we haar weer eens in Nederland kunnen zien optreden, gisteren was ze nog wel live op de Belgische TV te zien. De eerste grote concerten staan voor zomer 2016 gepland in Italië. Van Amsterdam is ze in ieder geval gecharmeerd want voor haar vorige album nam ze in de hoofdstad verschillende videoclips op.

Bekijk hier de clip van haar nieuwe single

Het complete album is vanaf 6 november hier op CD te bestellen en tevens via de bekende digitale kanalen.

Nieuw album en single van Laura Pausini

Nieuw album en single van Laura Pausini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button