Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Nederlandse kunstfotograaf exposeert in Lecce

Nederlandse, Vlaamse en Italiaanse kunstenaars laten zich al eeuwen door elkaar inspireren. Kunstfotograaf Frank van Driel gebruikt voor zijn werk het licht en symboliek van de Hollandse en Italiaanse meesters uit de 17e eeuw. Zijn foto’s lijken wel schilderijen uit die tijd. Hij exposeert er mee in Lecce, de hoofdstad van Puglia in Zuid-Italië.

Frank van Driel is al over de hele wereld bekend. De kunstenaar uit den Bosch exposeerde onder andere in Groot-Brittannië, Australië en Hong Kong. In 2018 maakte Van Driel twee series in het Italiaanse Celleno (Lazio), ‘Tabula Rasa | Italia’ en ‘Ephemeral’. Beide zijn in Lecce te zien in het Palazzo Sant’Anna. Daarnaast kan je ook werk uit de recentere ‘Soul Scapes’ serie bewonderen. Hier worden stillevens met naakten gecombineerd.   

Verleden, heden en toekomst verbinden

Series: Casa Amenta Maria Title:Classico Year: 2018 Location: Celleno(VT), Italy

Van Driel verbindt in zijn werk verleden, heden en toekomst; met een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In de serene fotowerken staat storytelling centraal. Achter elk werk schuilt een verhaal.

De foto’s in Lecce zijn dus te zien in het eeuwenoude Palazzo Sant’Anna in het centrum van de stad. Het gebouw is na een halve eeuw leegstand getransformeerd tot een luxe hotel.

Frank van Driel: “Ontmoetingen verbinden verleden en heden. Italië is daar een ongelooflijk mooi voorbeeld van met ontmoetingen van culturen. Tijdens de expositie ben ik in Lecce aanwezig voor private viewings en om nieuw werk voor te bereiden.”

Palazzo Sant’Anna – Vico del Pittaccio 4, Lecce. www.palazzosantannalecce.com www.frankvandriel.com

Nederlandse kunst in Italië

Nederlandse kunst in alle verschijningsvormen is geregeld te zien in Italië. Recent opende portretschilder André Romijn nog zijn eigen galerie in Toscane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button