FilmKunst, film, muziekNieuws

Nederlandse-Italiaanse regisseur met vader in debuutfilm

De eerste Italiaanstalige film van de Nederlandse-Italiaanse kunstenaar Alberto De Michele is een bijzondere. In de hoofdrol speelt hij zichzelf samen met zijn vader. Het verhaal van The Last Ride of the Wolves is voor een groot deel autobiografisch.

The Last Ride of the Wolves is een misdaadfilm, zonder kogels en bloed maar met lange dialogen en échte criminelen die zich tot acteur ontpopten. Het verhaal gaat over Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor met gokken. Hij beraamt zijn laatste grote overval en herenigt zich met The Wolves, een bende Noord-Italiaanse kermisexploitanten annex dieven. De overval op een geldwagen die 12 miljoen euro contant vervoert, zou iedereen een goed pensioen kunnen opleveren en de erfenis van hun ouderwetse vakmanschap veiligstellen.

Bijzonder is dat de Nederlandse Italiaanse regisseur samen met zijn vader de hoofdrol vervult en feitelijk zichzelf speelt in zijn eigen levensverhaal. Dat maakt het een zeer eigenzinnige speelfilm op het snijvlak van documentaire en fictie.

In onze gedrukte krant die eind van de maand verschijnt een interview met de regisseur over zijn opmerkelijke film en levensverhaal. De Volkskrant en VPRO gaven alvast vier sterren.

De film ging 10 februari in première in 20 theaters door heel het land.

Bekijk de trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button