Nieuws

Nederlandse grasleverancier onder vuur in Milaan

Wat de supporters van Inter Milaan betreft kan de bouw van het nieuwe, eigen stadion (lees meer) niet snel genoeg beginnen, zo schrijft VI. Jarenlang worstelden de topvoetballers met de tot toendra vervallen grasmat in het het San Siro stadion. En nu er eindelijk een high-tech biljartlaken ligt van de Nederlandse leverancier Desso (die maakt wel meer tapijtjes zoals u wellicht weet) kunnen de heren geen thuiswedstrijd meer winnen. Volgens de fans heerst er een vloek op de Nederlandse grasmat.

Het San Siro, door de fans nu cynisch San Zero genoemd, is de thuishaven van twee grote clubs in Milaan, Internazionale en AC Milan. Beide teams waren laaiend enthousiast over de nieuwe mat, zo laat Yves De Cocker van Desso Sports weten. “Het is jammer dat ze nog geen thuiswedstrijd gewonnen hebben maar door dit veld zou de ploeg juist sneller, beter en technischer moeten voetballen”.

Het GrassMaster hybride grassysteem Desso

Het Nederlandse bedrijf levert velden aan alle Europese topclubs, die op de met geavanceerde kunstofvezels verweven ondergrond wel hun wedstrijden winnen. Het lijkt er daarom op dat de verliespartijen eerder aan de spelers ligt dan aan het gras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button