Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Nederlandse Den Blijker geeft Italiaanse restaurants een opfrisser

Een Nederlander die een Italiaan iets over eten gaat uitleggen is vrij ongebruikelijk. Daarom moet het voor eigenaar Salvatore di Gennaro van het Amsterdamse Restaurant Felicità niet gemakkelijk geweest zijn, om zijn keuken in handen te geven van Herman den Blijker. Salvatore moest er echter even tussenuit want zijn laatste vakantie kon hij zich al niet meer herinneren. Hij werkte de afgelopen tien jaar zeven dagen per week om de tent draaiende te houden, en dat kwam hem zelf en de zaak niet ten goede.

Zijn vriend en trouwe gast Klaas Jan gaf hem daarom op voor het RTL ProgrammaHerrie gezocht”. Salvatore en zijn vriendin werden naar zijn familie in Sorento gestuurd en Herman den Blijker kwam als supervakantiekracht de boel draaiende houden. Het restaurant werd mooi verbouwd en Den Blijker ontfermde zich over het eten en de zwarte en witte brigade.

Nicoletta Tavella werd als coach voor de jonge koks aangetrokken zodat ze onafhankelijker konden werken en Salvatore zich meer op de gastheerschap kon concentreren. Over Nicoletta en haar Cucina del Sole kon u op onze site afgelopen zomer al meer lezen omdat ze als eerste Nederlandse een Italiaans kookprogramma ging presenteren.

Nederlandse Den Blijker geeft Italiaanse restaurants een opfrisser

Nicoletta presenteerde onlangs ook een geweldig mooi kookboek dat voor lezers van deze site met speciale korting te koop is.

Deze aflevering van het programma Herrie gezocht werd al eerder in oktober 2011 uitgezonden en op 29 januari 2013 herhaald. Als u niet kunt kijken is er altijd nog Uitzending gemist van RTL

Aflevering 4: Pazzo30 in Naarden wordt Il Vecchio

Den Blijker had kennelijk de Italiaanse smaak te pakken wanter werd nog een Italiaans restaurant onder handen genomen. Hij besloot zelfs dat Restaurant Pazzo30 in Naarden de naam wijzigde naar IL VECCHIO! Een nieuw logo, een compleet nieuw interieur en menukaart moeten ook dit restaurant weer een nieuwe toekomst geven.

Deze uitzending was eerder op 15 november 2011 op RTL 4 te zien en zal naar verwachting ook in 2013 worden herhaald.

UPDATE 31 AUGUSTUS 2012
Het begint er op te lijken dat Herman den Blijker erg graag Italiaanse restaurants uitkiest voor de make-over. Dan heeft hij in ieder geval een goed excuus om op kosten van het programma naar Italië te vliegen en zich daar te laten verwennen in de beste restaurants.

31 augustus zagen we de wanhopige eigenaren van restaurant Valentino’s in Westkapelle aan de rand van faillissement staan. Het mooiste aan de uitzending is de langdurige grijns van de chef en zijn pupillen als ze in een van de beste restaurants van Verona hemelse gerechten geserveerd krijgen.  Voor ons een zeer herkenbaar gevoel dat ons direct een ticket naar het beloofde land wil laten boeken.

De uitzending was een herhaling uit 2011, november 2010 was Den Blijker op bezoek geweest. Des te interessanter om nu te zien hoe de recensies zijn. De meeste actuele zijn van mei 2012 maar als we de website willen bezoeken is die uit de lucht. Laten we hopen dat dat komt door het vele bezoek dat een uitzending teweeg brengt.

Samengevat beoordeelt men het eten nog steeds als goed maar is er wel stevige kritiek op de bediening. Daar mogen de in de uitzending aanwezige ‘gastvrijheidstrainer’ dus nog wel op aanspreken. 1 augustus 2012 wordt de uitzending nog een keer herhaald.

Links:

Het kookboek van Nicoletta Tavella
Restaurant Felicità: www.felicita.nl
Restaurant IL VECCHIO! www.ilvecchio.nl
Restaurant Valentino’s: www.valentinoos.nl

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button