Italie EvenementMiss Italia Olanda

Nederlands-Italiaanse schonen in de tuinen van Kasteel de haar. De tweede dag van het Smaak en Stijl Italië Evenement

Romein tijdens het Italie EvenementEen vol parkeerterrein en rijen voor de entree, de zaterdag is traditioneel een stuk drukker dan de vrijdag op het Italië Evenement in Haarzuilens. Niet alle exposanten zijn berekend op de koopbereidheid van de bezoekers en rijden snel naar het magazijn om de voorraad aan te vullen. Gelukkig rijden ook de geldwagens af en aan om de pinautomaten bij de vullen. Kennelijk beseft iedere bezoeker dat dit de kans is om dicht bij huis de lekkerste en mooiste Italiaanse zaken en smaken in huis te halen.

Deze zaterdag was ook de dag van de halve finale van de verkiezing Miss Italia Olanda. Deze meiden verenigen het beste van twee culturen. Dames met een Italiaans Nederlandse achtergrond straalden van het podium waarbij de badpakkenronde uiteraard niet ontbrak. Trots werd verteld over hun liefde voor Italië en hoe die tot uiting komt. De winnares zal Nederland uiteindelijk vertegenwoordigen in de grote wereldfinale in Italië die door 20 miljoen televisie kijkers wereldwijd wordt gevolgd. Een tent vol enthousiaste familieleden en stiekeme genieters maakten het een waar spektakel.

Verder deze dag veel enthousiaste studenten voor allerlij Italiaanse cursussen.Chefkoks in spe maakten zich de geheimen van een goede risotto eigen. Anderen leerden de beginselen van de Italiaanse taal. Jongensdromen kwamen uit tijdens het Ferraririjden. I bambini luisterden aandachtig naar de Romijnen van het Archeon die vertelden hoe de Italianen 2000 jaar terug leefden. De weergoden besloten net voor sluitingstijd dat de tuinen van Kasteel de Haar wel wat water kon konden gebruiken. Ondanks de regen bleef het nog op veel stands en terassenerg gezellig onder het genot van Italiaanse klanken en dranken.In de grote tent ging vervolgens de Italian Night van start, een fantastisch optreden van Controvento en Opera Per Tutti met het beste wat Italie muzikaal te bieden heeft.

Wederom een heerlijke dag op het sfeervolste buitenevenement van de Benelux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button