Emilia-RomagnaNieuwsParmaSmaken

Nederlanders helpen Italianen met Parmezaanse kaas

Het zijn niet de leukste tijden voor Italië. Kwam allereerst de crisis al hard aan, nu volgen de aardbevingen zich achter elkaar op en dan is er ook nog het gokschandaal in het Italiaanse voetbal dat de voorpagina’s haalt. Het romantische beeld dat ook wij graag schetsen moet even plaatsmaken voor de harde realiteit.

Die realiteit is echter ook dat de banden tussen Nederlanders en Italianen hecht zijn, we probeerden de wederzijdse liefde al eens te verklaren (zie artikel). Twee Nederlanders tonen zich van hun beste kant met een poging het financiële leed te verzachten.

De actie Red een Kaas is bedacht door Raymond Janssen en Samuel Sanders, twee ondernemers uit de horeca en communicatiewereld. Veel Parmezaanse kazen zijn door de aardbevingen beschadigd en brengen hierdoor veel minder op. Om te voorkomen dat de beschadigde kazen in de kaasfondue, de Fonduta,  eindigen (lees het recept) is het idee stukken kaas op te kopen. Voor 25 euro kan iedereen zich inschrijven voor een stuk van anderhalve kilo echte Parmigiano Reggiano.

Tot en met zondag 15 juli kunnen stukken kaas worden besteld die in augustus kunnen worden opgehaald. Er zijn al duizenden bestellingen geplaatst.

Bekijk hier de site van Red een Kaas www.red-een-kaas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button