Italie EvenementMilaanNieuwsSteden

Nederland toch op wereldtentoonstelling EXPO 2015 Milaan

Van 1 mei tot en me 31 oktober wordt de Wereldtentoonstelling EXPO 2015 in Milaan gehouden. Aanvankelijk zou Nederland niet deelnemen maar eind 2014 werd toch besloten een paviljoen te bouwen.

Het zou een achterhaald en te duur evenement zijn en niet effectief om het bedrijfsleven te promoten, zo luidde de kritiek. De gemeente Rotterdam (kandidaat voor 2025) en het Westland, lobbyden daarna succesvol met het argument dat Nederland bij een thema als ‘feeding the planet’ niet mag ontbreken.

EXPO 2015 heeft als thema ‘Voedsel voor de planeet, energie voor het leven’. Op een terrein ten noordwesten van Milaan zijn diverse ecologisch verantwoorde paviljoens en tentoonstellingsruimtes te zien. Er is een fraai openluchttheater, een mediterrane heuvel en een kunstmatig meer, Lake Arena.

Nederlandse deelname

Nederland krijgt een paviljoen in de ‘hoofdstraat’ van het EXPO-terrein naast dat van Frankrijk en niet ver van gastland Italië. Het paviljoen beeld de verbinding tussen water, land en voeding uit.
Voedsel is dus het centrale thema.  In een uniek publiek-privaat samenwerkingsverband wil Nederland laten zien wereldleider te zijn in veel agrarische en agro-industriële sectoren. In het paviljoen is ook te zien hoe Nederland omgaat met vraagstukken als voedselveiligheid, ecosystemen, biodiversiteit, dierenwelzijn, genetische modificatie en de toepassing van nanotechnologie. Publiek en zakelijke relaties zijn welkom.

De organisatie van de wereldtentoonstelling verwacht 20 miljoen bezoekers uit de hele wereld.

www.expo2015.org
Facebookpagina van de Nederlandse deelname: www.facebook.com/EXPO2015xNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button