Italiaans IJsNieuwsSmaken

Nederland koopt weer Italiaanse ijsfabriek

Als Italiaanse ijsmakers ook maar even succes boeken is Unilever er als de kippen bij om het in te lijven. Donderdag maakte de Brits-Nederlandse voedingsreus bekend dat ze de ijsmakers van Grom hebben overgenomen. 

Het is dus niet de eerste keer dat Unilever Italiaanse ijsjes koopt. Het bekendste voorbeeld is denken we toch wel de Cornetto die ooit werd vernoemd naar de Napolitaanse benaming van een croissant. Deze fabriek werd al in de jaren 70 van de vorige eeuw opgekocht (lees meer).

oprichters-eigenaren-grom-ijs
Federico Grom en Guido Martinetti

Na de opening van hun eerste winkel in Turijn in 2003, werd het ambachtelijke ijs van Federico Grom en Guido Martinetti een groot succes. 67 verkooppunten zijn er nu in de grotere Italiaanse steden en in een aantal wereldsteden als Dubai, New York Osaka en Parijs. Het merk blijft gewoon zelfstandig onder de Unilever paraplu verklaarde het concern na de bekendmaking, Federico en Guido blijven het management voeren. “Grom is een van de grote start-up successen van de Italiaanse industrie de laatste jaren. Wij willen het merk helpen om verder te groeien”, aldus een van de topmannen.

Unilever in Italië

Unilever zit al bijna 50 jaar in Italië. Inmiddels zijn er vier fabrieken waar 3.000 mensen werken. Die maken onder ander de welbekende Magnum en als je dat pakje boter aan Italianen kan verkopen heb je vinden wij een unieke koopmansgeest. Ola heet in Italië Algida. Tijdens de wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan was het merk de officiële ‘ijspartner’.

www.grom.it

Locandina-celiaci201493-808130

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button