CampaniëItaliaanse modeNapelsNieuwsStedenStile ItalianoVakantie

Napels. Tips van mode-ondernemer Giuseppe Cavallaro

Napels en mode. Je zou de twee misschien niet direct koppelen, maar dan ben je nog nooit bij Cavallaro geweest. Giuseppe Cavallaro vond in de stad van zijn vader een muze voor een stijlvolle kledingcollectie. In die stad, waar een stropdassenmaker hem ooit op het goede spoor zette, schoot hij zijn zomercampagne. Cavallaro is thuis.

“Het is niet alleen de stad waar mijn vader geboren werd, het is ook de plek waar we heel veel zomers hebben doorgebracht met de familie. Napels is me dierbaar en ik vind er inspiratie. Niet alleen voor mijn ontwerpen, maar ook in de manier van leven. Je kunt je misschien wel voorstellen dat met de fotoshoot voor mij een droom uitkwam.

Ik was weer in de stad waar het allemaal begonnen is, waar ik mijn eerste twintig handgemaakte stropdassen kocht. Daar waar ik ontdekte dat de passie voor mode, zoals mijn vader die had, en de commerciële kwaliteiten van mijn moeder, erfelijk zijn. Het is de afgelopen jaren een gouden combinatie gebleken, want we hebben inmiddels twintig winkels in Nederland en België en zelfs vier shop-in-shops in Italië. Dus ja, het voelde alsof de cirkel van mijn leven en werk rond werd.” 

Tip van Giuseppe Cavallaro: Gran Caffe Gambrinus

“Napels is misschien wel de meest fotogenieke stad van Italië. We hebben foto’s gemaakt op straat, in de prachtige tuinen van Villa Domi en op het strand van Bagno Sirena. Geloof mij, dat is een ultieme plek om ’s morgens vroeg met een espresso en cornetto de dag te beginnen.

Terrazza Calabritto waar je je een beetje VIP voelt

Maar ik heb meer favorieten, hoor. Gran Caffe Gambrinus bijvoorbeeld, voor de beste koffie, gebak en huisgemaakt ijs. Of als je artistiek wilt brunchen: Hotel Palazzo Caracciolo. Een inspirerende plek, wat mij betreft, net als Terrazza Calabritto, waar je je een beetje VIP voelt. Niet alleen de keuken is hier top, het uitzicht ook: de zee!

Tip van Giuseppe Cavallaro: Hotel Palazzo Caracciolo

La bella figura en voetbal

De Napolitanen? Kijk, er zijn twee dingen belangrijk voor een Napolitaan: la bella figura en voetbal. Vreemd misschien, maar dat is de volkscultuur van ons thuis. Ik denk zelfs dat Napolitanen eerder een maaltijd overslaan dan een voetbalwedstrijd, haha.

La bella figura geldt trouwens in twee opzichten. De Napolitaan wil niet alleen zelf dat hij er goed uitziet, maar hij wil ook dat anderen vinden dat hij er goed uitziet. Dat zie ik gelukkig in Nederland ook steeds meer. Het is toch fijn om te horen dat je er goed uitziet, dat je een compliment krijgt over je kleding? Dat maakt gelukkig. Ja, dat stukje Napels breng ik graag naar hier.”

Giuseppe Cavallaro

Meer artikelen over Napels op onze site via deze link! Lees bijvoorbeeld over de fraaie metro of over het nachtleven in de stad. Of over de 11 symbolen van de stad en onze ode aan de Napolitanen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button