FilmKunst, film, muziekNieuws

Nagenieten van Italië met de film Indivisibili, vanaf 24 augustus in de bioscoop

Met een Italiaanse film beleef je Italië na de vakantie weer helemaal opnieuw. Gelukkig draait er vanaf donderdag 24 augustus weer een nieuwe, Indivisibili van regisseur Edoardo de Angelis.

Indivisibili gaat over de 18-jarige zusjes Dasy en Viola uit de buurt van Napels. Ze zijn Indivisiblili, ondeelbaar, want ze zijn Siamese tweelingen. Bij de heupen zitten ze nog vast. Op bruiloften en partijen verdienen ze goed geld met hun opvallende verschijning. De hele familie leeft er van. Maar dan ontmoeten ze een chirurg die ze alsnog van elkaar wil scheiden en dat zet hun leven op z’n kop.

De film van regisseur Edoardo de Angelis is een levenslustig en hoopvol verhaal over zusterliefde geworden. Zijn idee was om een film te maken over scheiden, afscheid nemen en de pijn die dat met zich mee kan brengen. In het gegeven van een Siamese tweeling vond hij een perfecte manier om dat concept te visualiseren.

Bij wijze van research bekeek hij de geruchtmakende film ‘Freaks’ van Tod Browning uit 1932. Daarin wordt een groep bijzondere circusartiesten gevolgd: lilliputters, een vrouw met een heel klein hoofd, een man zonder armen en benen – en ook een echte Siamese tweeling: de zussen Daisy en Violet Hilton. Hun namen inspireerden de namen van de zusjes de film. Ook duikt er een gladde artiestenmanager in de film op die Marco Ferreri heet, niet toevallig de naam van de regisseur van o.a. ‘La grande bouffe’ (1928-1997), die in 1964 de film ‘La donna scimmia’ (de aapvrouw) maakte, over een zwaar behaarde vrouw die op de kermis wordt tentoongesteld.

De film werd opgenomen in Castel Volturno, de troosteloze kustplaats bij Napels waar ook de vermaarde film Gomorra werd gedraaid. 

Onderscheiden

Indivisibili werd bekroond met diverse onderscheidingen waaronder de David di Donatello Awards 2017. Dat zijn de belangrijkste Italiaanse filmprijzen. De film won de categorie voor Beste Scenario, Beste Productie en Beste Actrice in een bijrol.
Ook de pers is enthousiast. “Ontroerend, sprankelend en vol fantasierijke scènes”, “Een betrokken en sprookjesachtig drama”, zijn enkele quotes.

De film draait vanaf 24 augustus in de volgende theaters:

Amsterdam – De Uitkijk, FilmHallen, Utrecht – Louis Hartlooper Complex, Rotterdam – LantarenVenster, Den Haag – Filmhuis, Nijmegen – Lux, Groningen – ForumImagees, Zwolle – Filmtheater Fraterhuis, Eindhoven – Plaza Futura, Den Bosch – Verkadefabriek, Amersfoort – Theater De Lieve Vrouw, Zierikzee – Filmhuis.

Bekijk de trailer van Indivisibili

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button