NieuwsStile Italiano

Na Miss ook Mister Italia

Het was afgelopen maandag weer een ware happening, de Miss Italia verkiezing. Al vielen de kijkcijfers dit keer wat tegen, de schoonheidswedstrijd is traditioneel enorm populair, zeker in vergelijking tot Nederland. Misschien waren TV-kijkers teleurgesteld afgehaakt omdat er een stuk minder bloot te zien was. De organisatie had besloten dat er alleen nog maar badpakken gedragen mochten worden, en geen bikini’s zoals voorheen. En dat was nu juist het meest bekeken onderdeel. Maar men wilde meer nadruk leggen op de innerlijke schoonheid van de deelneemsters.

In navolging van de dames is het vandaag en morgen de beurt aan de mooiste Italiaanse mannen, de Mister Italia. Op het strand van Pescara vind de finale plaats waaraan dertig mannen meedoen. De hele zomer zijn er voorronden gehouden overal in het land.

De heren worden net als de dames niet alleen op uiterlijke schoonheid beoordeeld maar ook op intelligentie, culturele achtergrond en uitstraling. Om deel te mogen nemen moest men tussen de 17 en 32 jaar zijn en minimaal 1,76 m lang. Een gebruinde huid, witte tanden, brede borst en wasbord waren geen voorwaarden, maar het zou ons verbazen als een spierwitte spriet met vergeelde tanden er met de hoofdprijs vandoor gaat.
Bekijk de site van de verkiezing: www.ilpiubelloditalia.it

Lees ook ons artikel over het onderzoek naar de mooiste mannen en vrouwen van Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button