Nieuws

Mondkapje nog niet afgeschaft in Italië

Per 1 mei werd de verplichting om die vermaledijde mondkapjes buiten te dragen afgeschaft in Italië, maar binnen blijven ze op veel plaatsen toch nog verplicht. Zelfs de coronapas is nog nodig voor een bezoek aan een ziekenhuis of zorginstelling én om het land binnen te komen.

Italië schaalt de coronamaatregelen een stuk minder snel af dan Nederland. De nieuwsmedia laten dagelijks nog steeds het aantal besmettingen en overlijdens aan het virus zien. Mondkapjes blijven zeker tot half juni verplicht in het OV, sportzalen, bioscopen en theaters. Tijdens het komende songfestival zal de zaal dus nog met maskers dragende zangers gevuld zijn. In restaurants mag hij gelukkig wel af.

De coronapas (geenpass) hoef je bijna nergens meer te laten zien behalve bij een bezoek aan een ziekenhuis of zorginstelling. Die maatregel geldt nog het hele jaar.

Coronabewijs nog nodig om naar Italië te reizen.

Haal de app niet nog van je telefoon want voor reizen naar Italië moet je nog steeds een vaccinatie-, of herstelbewijs (180 dagen geldig) op zak hebben. Dat geldt vanaf 6 zes jaar. Een negatieve test mag ook als je niet gevaccineerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button