Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Modehuis Fendi betaalt restauratie Trevi Fontein

Het sterke gerucht ging al een tijdje dat modehuis Fendi de volledige restauratie van de Trevifontein zou sponsoren. Het nieuws is vandaag officieel bevestigd. Op een persconferentie met Silvia Venturini Fendi en ontwerper Karl Lagerfeld, de creatief directeur van Fendi, maakte men bekend dat het bedrijf 2,1 miljoen euro stort in de restauratiekas. Het eerste deel van het project gaat zo’n 20 maanden duren. In 2015 moeten de fontein volledig in originele staat zijn hersteld.

Rome brokkelt af. Wie rond het Colosseum liep moest goed omhoog kijken om niet geraakt te worden door vallende stenen. De politie plaatste deze zomer ook hekken rondom de Trevifontein, nadat brokstukken van meer dan acht centimeter naar beneden vielen. Het wereldberoemde monument werd leeggepompt en gaat nu deels schuil achter doeken waardoor bezoekers niet meer zien voor welk decor Marcello Mastroianni tegenspeelster Anita Ekberg in La Dolce Vita het hof maakte.

Modehuis Fendi betaalt restauratie Trevi Fontein

Liefdadigheidsinstellingen hopen dat ook tijdens de restauratie nog rijkelijk muntgeld in de fontein gegooid kan worden. Zij ontvangen namelijk de 2.000 euro die dit ritueel per week (!) opbrengt.

Bedrijven betalen restauraties monumenten

Investeren in cultureel erfgoed lijkt een trend onder toonaangevende Italiaanse bedrijven, nu de overheid krap bij kas zit. Zoals u misschien heeft gehoord is onlangs begonnen met de opknapbeurt van het Colosseum. Schoenenfabrikant Tod’s betaalt de rekening.

Restauratie Rialtobrug

In Venetië sponsort Renzo Rosso van het bekende merk Diesel de restauratie van de uit 1591 stammende Rialtobrug. Het mode-conglomoraat van Francois Pinault (o.a de merken Gucci, Balenciaga and Stella McCartney) kocht al eerder het Palazzo Grassi en verbouwde dat tot een museum waar afgelopen najaar de eerste tentoonstelling plaatsvond.

Benneton kocht in Venetië het Fondaco dei Tedeschi en ook merken als Bulgari, Replay, Palazzetti en Prada investeren in historische gebouwen.

UPDATE 3 november 2015

De fontein is weer als nieuw en in volle glorie te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button