Italiaanse dranken en likeurenNieuwsSmaken

mmm, Limoncello en prosecco, lekker!

Limoncello met prosecco is een geweldige mix voor die heerlijke warme dagen in Italië. De makers van dat andere superlekkere drankje, de Hugo, vonden dat kennelijk ook. Ze verrasten ons namelijk met een kant-en-klare mix die nu ook in Nederland te koop is, de Limon l’aperitivo!

Stefan Zanotti en Thomas Divina van ZADI drinks hebben dus verstand van lekkere drankjes. Maar ze gaan wel voor kwaliteit, bijvoorbeeld door hun Hugo te mixen met echte bruisende Spumante, vandaar ook de ‘champagnekurk’ op de fles.

Het nieuwe drankje is fris, fruitig en niet te sterk. Ook hier is Spumante, gemaakt van de Verduzzo,-en Glera druif de basis en die vullen ze aan met Limoncello gemaakt van Siciliaanse citroenen. Zo ontstaat een echte Italiaanse zomercocktail waar je niet meteen van op je kop staat. Er zit namelijk maar 5.9% alcohol in. Limon l’aperitivo is onder andere te proeven op het Italië Evenement 2015, eind mei in Haarzuilens. Salute!

[divider][divider]

 • Hugo kan je ook zelf vers mixen, hier de instructievideo.
 • Limoncello kan je ook zelf maken, hier het recept.
 • Het verschil tussen de Italiaanse Prosecco bubbels en die van de Spumante leggen we hier uit.
 • Meer over Limon l’aperitivo via deze link.

Een reactie

 1. Toch wel wat verwarring in verband met de Hugo aperitivo.
  Dit drankje is niet op basis van limoncello, hoewel de combinatie van limoncello en Prosecco best een lekker resultaat oplevert. In het filmpje krijg je wel de juiste samenstelling, alleen staat in de ondertiteling vlierbessensiroop en dat moet natuurlijk vlierbloesemsiroop zijn.

  Salute.

  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button