Italiaans IJsNieuwsSmaken

Miuz Amsterdam gaat voor ijs met een ster

De ambachtelijke gelateria Miuz is geopend op de Overtoom in Amsterdam en dat is niet zomaar een ijssalon. De Italiaanse eigenaar Carlo Petroni is ambitieus. Hij wil de beste ijssalon van Nederland worden.

“Amsterdam is klaar voor topijs”, zegt Carlo Petroni, eigenaar van Miuz. Daarmee bedoelt hij op een échte gelateria, die de beste ingrediënten gebruikt en waar het ijs van begin tot eind zelf is gemaakt. Hier zie je geen prefab poeders, pasta’s of smaken, maar wel fairtrade cacaobonen, verse citroenen uit Amalfi, ‘single origin’ koffiebonen en zuivel van lokale boerderijen. Alle ingrediënten zijn traceerbaar.

Dagelijks vers

Miuz Amsterdam gaat voor ijs met een ster
Interieurbureau Heinzel-De Vries tekende de inrichting van de salon

Het ijs van Miuz is heerlijk romig. Carlo en zijn ervaren (Italiaanse) chefs maken het dagelijks vers. Doordat de smaken en gelato vanaf de basis worden gecreëerd, kan Carlo blijven aanpassen en experimenteren. Zo staat er burratagelato op het menu, en appelsapgelato, naast klassieke smaken als stracciatella en pistache. Carlo weet van alle ingrediënten precies waar ze vandaan komen – hij kent het bedrijf en alle procedures – en behoudt de echte, originele smaken. Zo is de chocoladegelato van Miuz gemaakt met cacaobonen. De gelato is een stuk puurder dan het gemiddelde chocolade-ijs, dat voornamelijk bestaat uit suiker. Bij Miuz proef je echte cacao.

Gat in de culinaire markt

Miuz Amsterdam gaat voor ijs met een ster

Carlo Petroni is geboren en getogen in Turijn. Sinds 2014 woont hij in Nederland. In Italië werd hij groot met ambachtelijk gemaakt ijs. Zijn herinnering aan de zachte, romige gelato vol smaak vond hij alleen in Nederland niet terug. Dat was een gat in de culinaire markt dacht Carlo. Amsterdam ontwikkelt zicht immers meer en meer als gastronomische epicentrum. Consumenten zijn steeds meer bereid te betalen voor kwaliteit, en dat is precies wat Miuz wil verkopen: de beste gelato van Nederland.

Niets is aan het toeval overgelaten. Een reclamebureau maakte een fraaie huisstijl en interieurbureau Heinzel-De Vries tekende de inrichting van de salon met veel hout, warme kleuren en ronde vormen.

Miuz is zeven dagen per week geopend van 12:00 tot 22:00 uur, Overtoom 117, Amsterdam. Meer info op www.miuz.nl.

Miuz Amsterdam gaat voor ijs met een ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button