Italiaanse dranken en likeurenItalië en maatschappijNieuwsSmakenStile Italiano

Minste alcoholisten in Italië

Het Europese Bureau voor de Statistiek deed onderzoek naar alcoholgebruik in Europa. Italianen drinken weliswaar zeer regelmatig maar zelden buitensporig.

Het European health-onderzoek (EHIS) laat zien dat een kwart van de Europeanen boven de 15 jaar nooit drinkt. Italië heeft het minste aantal zware drinkers, de Denen het meest (38% neemt fors in). Nederland staat in de middenmoot.

Italianen drinken wel regelmatiger dan andere Europeanen alleen dus met mate. Samen met de Portugezen (nummer 1) en Spanjaarden (plek 2) zegt 12% van de Italianen dagelijks alcohol te drinken.

Bingedrinken

‘Bingedrinken’ staat voor heel veel alcohol in korte tijd drinken. De term comazuipen is een trieste uitdrukking die hiervoor in Nederland wordt gebruikt. In vergelijking met andere landen valt dit excessief alcoholgebruik nog mee. In de tabel uit een onderzoek naar dit fenomeen hebben ze het gedefinieerd als het drinken van minimaal 60 gram of meer pure alcohol op minimaal één enkele gelegenheid in de afgelopen 30 dagen. 60 gram pure alcohol komt overeen met ongeveer 6 standaard glazen alcohol. Ook dit doet de Italiaan dus zelden.

Jongeren

De Italiaanse jeugd laat zich een goed glas wijn, of de laatste jaren steeds vaker bier, prima smaken. Maar ze kiezen dan als ze zich het kunnen veroorloven wel voor kwaliteit en niet voor de kwantiteit. Ze drinken relatief vaak alcohol in vergelijking met andere Europese landen.

Italiaanse sterke drank

Italianen drinken dus met mate en als het kan niet al te sterk. Toch zijn dit de 5 sterkste drankjes van Italië! Tot slot zijn er ook veel heerlijke alcoholvrije drankjes in Italië te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button