NieuwsUmbriëVakantie

Met Transavia naar Umbrië

Het duurde door de Corona iets langer dan de oorspronkelijke datum van 1 april maar vanaf 20 juni kan je nu toch echt met Transavia vliegen naar de Italiaanse stad Perugia in de regio Umbrië. De maatschappij vliegt vanaf Rotterdam twee keer per week naar deze prachtige stad, op woensdag en zaterdag.

Umbrië, de groene parel in het midden van Italië is een vakantie meer dan waard. Vliegen vanuit Nederland was alleen nooit echt handig. Dat moest naar Rome of Ancona en dan was het met de (huur) auto nog best een stukje. Laat staan als je vanuit Nederland ging rijden. Daarom streden onder andere Nederlandse ondernemers in Umbrië jarenlang voor een lowcost vlucht vanuit Nederland.

Duizenden handtekeningen later slaagde hun missie gedeeltelijk. Ryanair begon in 2014 met vluchten naar de stad van het net over de Nederlandse grens gelegen vliegveld van Weeze. In 2017 werden de vluchten weer geschrapt. Nu is daar dan eindelijk een snelle verbinding naar het groene hart van Italië.

De vlucht gaat voorlopig alleen in het zomerseizoen, van 20 juni tot en met 31 oktober.

De luchthaven is erg klein en compact dus je bent snel op je bestemming.

San Egidio Airport in Perugio Umbrië
Met Transavia naar Umbrië

Met Transavia naar Umbrië

Umbrië

De regio Umbrië is een ideale vakantiebestemming. Denk aan fietsen rond het meer van Trasimeno, heerlijke restaurants, een piepklein theater, heerlijke olijfolie, enorme watervallen, pittoreske dorpjes, heilige boontjes, oude steden en nog veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button