Nieuws

Met de Ferraritrein in drie uur van Milaan naar Rome

Het beroemde autohuis Ferrari is zich met spoorzaken gaan bemoeien. Vandaag is de eerste private hogesnelheidstrein in Europa, de Italo, in gebruik genomen. De trein moet de concurrentie aangaan met de Freccia Rossa (Rode Pijl) van de Italiaanse spoorwegen.

Volgens directeur De Montezemolo, die tevens president is van Ferrari, gaat het om de modernste trein in Europa. Zo kunnen reizigers gebruik maken van een gratis draadloze internetverbinding en interactieve videoschermen. Verder worden in een speciale cinemawagon nieuwe speelfilms vertoond. De Montezemolo belooft ook schone treinen die op tijd rijden.

De Italo zal met vijfentwintig treinen op vijftig belangrijke trajecten in Noord- en Midden-Italië worden ingezet, maar ook het zuidelijke Salerno aandoen. Vooralsnog rijden ze alleen nog van Rome naar Milaan. Dat duurt dan nog maar drie uur want de trein rijdt ook op Ferrari snelheid, zo’n 300 kilometer per uur. Een enkeltje kost 90 euro maar ter introductie zijn er nu al kaartjes voor € 30 beschikbaar.
Bestellen op de site van Italio www.italotreno.it 

Lees ook over de nieuwe snelle flitstrein van de Italiaanse spoorwegen die ook van Milaan naar Rome rijdt. De snelste trein van Europa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button