NieuwsRegio'sSiciliëVakantie

Meeste zonuren Europa op Sicilië

In ons land hebben we de zon deze zomer niet gemist. Wil je echter zeker zijn van een warme vakantie in het voorjaar, dan moet je naar het Italiaanse eiland Sicilië. Dat heeft de meeste zonuren van Europa en de hoogste voorjaarstemperatuur.

Wie voor de zomerdrukte uit nog even snel wil baden in weldadige voorjaarswarmte, neemt een vlucht met overstap naar Lampedusa. Op het magische Italiaanse eiland voor de kust van Afrika, dat ook nog wel eens minder positief in het nieuws komt, is de temperatuur in het voorjaar gemiddeld al 23 graden. Dat is op dat moment in het jaar een van de warmste plekken in Europa.

Lampedusa dat onderdeel is van de regio Sicilië kent wonderschone stranden. Het Spiaggia dei Conigli (konijnenstrand) werd al eens tot het mooiste ter wereld uitgeroepen. Voor duikers is het een absoluut paradijs. Er gaan vanaf de grote Italiaanse vliegvelden rechtstreekse vluchten of neem de boot vanaf Sicilië.

De meeste zonuren van Europa

De gezellige markt in Catanië
De gezellige markt in Catanië

Voor de zon moet je sowieso in deze hoek van de Laars zijn. Data van World Weather Online toonde aan dat na Alicante de stad Catanië (Catania op z’n Italiaans) op Sicilië de meeste zonuren van Europa heeft. 347 uur schijnt de zon iedere maand gemiddeld. Het even verderop gelegen Messina heeft er 345 en Palermo completeert de ‘Top10 zonnigste steden van Europa’ met 340 uur per maand.

Heerlijk warm, kristalhelder water en paradijselijke stranden op het eiland Lampedusa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button