MilaanNieuwsSteden

Meeste files van Europa in Milaan

Bezoekers van onze website waarderen de lijst met tips en praktische info voor autorijden in Italië altijd zeer. Daar kunnen we nu nog een hoofdstuk aan toevoegen: mijd Milaan! De Noord-Italiaanse stad en centrum van de Italiaanse economie is de nummer één van meeste verstopte steden van Europa én Noord-Amerika.

Zelfs in New York, Los Angeles, London of Parijs kan je nog beter doorrijden. Uit ervaring weten we dat het op de snelwegen rond de stad, zoals de A1 naar de Adriatische kust en de A4 naar Verona in de spits muurvast kan staan.

De lijst is opgesteld door het bedrijf Inrix, dat file-gegevens verzamelde van steden in de Verenigde Staten en in dertien Europese landen.

Nederland scoort relatief goed in de top-100 van door file verstopte steden in Europa en de Verenigde Staten. De eerste stad die in beeld komt is Rotterdam, goed voor een tiende positie. België scoort juist erg slecht met Brussel en Antwerpen beide zelfs in de top-drie.

Drukke Italiaanse steden

In totaal staan er 10 Italiaanse steden in de top 100. De cijfers laten ook zien dat het met name het afgelopen half jaar veel drukker is geworden op de wegen in de Italiaanse steden. Laten we voor Italië hopen dat dat komt omdat de economie aantrekt. Het kan ook zijn dat de gemeentes steeds grotere delen van de binnensteden afsluiten voor auto’s die daar niet per se wezen moeten. Daar moet je als toerist voor opletten want er staan camera’s langs de weg die controleren.

Wat betreft Milaan moet je al voor de binnenstad tol betalen om het centrum in te gaan. Rijden in het gebied Cerchia dei Bastioni kost 5 euro, inclusief 2 uur parkeren. Op de 43 toegangswegen naar het centrum van de stad moet u van maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 en 19.30 uur een ticket van 5 euro kopen om in het centrum te mogen met een auto. Fietsers, scooters, elektrische en hybride auto’s en voertuigen op lpg of biobrandstof hoeven geen tol te betalen.

Stad Positie filetop 100
Milaan 1
Rome 23
Florence 31
Napels 44
Genua 49
Turijn 58
Palermo 63
Verona 69
Brescia 80
Cagliari 85
Catania 96

Bekijk de complete lijst.

Meer over autorijden in Italië.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button