Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Mediterraneo uit Maastricht is het beste Italiaanse restaurant van Nederland 2012

Op een warme, bijna Italiaanse nazomeravond in de tuinen van het Amsterdamse Hilton Hotel, vond gisteravond de apotheose plaats van de tweede verkiezing van het beste Italiaanse restaurant van Nederland. De jury besloot de Toscaan Giuseppe (‘Pino’) Melani met zijn restaurant Mediterraneo uit Maastricht tot winnaar uit de roepen. Geroemd werden zijn typisch Italiaanse smaken, wijnkeuze en zwarte brigade. Mediterraneo volgt Incanto uit Amsterdam op, dat vorig jaar met de eer mocht strijken. De verkiezing wordt door Italië Magazine georganiseerd.

Een trotse Guiseppe 'Pino' Melani en zijn vrouw Angelica Lehnert net na de uitreiking
Een trotse Giuseppe ‘Pino’ Melani en zijn vrouw Angelica Lehnert net na de uitreiking. Foto boven vlnr: Melani en zijn vrouw met de Italiaanse ambassadeur en juryvoorzitter Roberto Payer

Het restaurant staat al meer dan twintig jaar aan de top en is steevast terug te vinden in bekende restaurantgidsen. De gasten komen dan ook van heinde en verre naar een van Nederlands culinaire mekka’s, zo vertellen Melani en zijn (Duitse) vrouw Angelica Lehnert  Il Giornale: “We ontvangen veel gasten uit Duitsland en België. België kent nog een grote Italiaanse gemeenschap die ons goed weet te vinden. Maar ook fijnproevers uit de Randstad en Noord-Nederland reserveren tijdens hun culinaire reis een tafel bij ons. Maastricht heeft op culinair gebied veel te bieden is daarnaast ook een leuke stad voor een stedentrip”. Bij de uitreiking van de prijs vertelde de Italiaanse ambassadeur in Nederland al dat de mediterrane sfeer in de stad hem was opgevallen.

Beste italianen van Nederland 2012
De crème de la crème van de Italiaanse gastronomie verzamelde zich in de tuin van het Hilton Hotel.

Bezoek de website van Mediterraneo om alvast de menukaart te bekijken;
www.ristorante-mediterraneo.nl.

Klik hier voor alle genomineerden van 2012 en de criteria waaraan de restaurants moeten voldoen.
Bekijk via deze link de winnaar van 2011 en de 16 Italiaanse pareltjes van de Lekker 2013. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button