Italiaanse auto'sStile Italiano

Maseratissimi delen de passie in de Maserati Club Holland

Het tot de verbeelding sprekende Italiaanse automerk Maserati bestaat dit jaar precies 100 jaar en het gaat beter dan ooit. De verkopen stegen in Italië met wel 500%! In Nederland kwam Maserati de laatste maanden niet altijd positief in het nieuws doordat het merk continu werd geassocieerd met falende managers bij woningcorporaties. Maar daar trekken de leden van de Maserati Club Holland zich niets van aan!

In 1985 werd de Maserati Club Holland opgericht, een club van bewonderaars en liefhebbers van het beroemde Italiaanse automerk. Wat begon met 25 fans is inmiddels uitgegroeid tot een flinke vereniging met ruim 350 leden.

mch_logo

Hoewel zij niet allemaal een Maserati rijden, komt een groot deel toch af op de binnenlandse en buitenlandse toertochten. Meerijden is immers ook een optie. Daarnaast organiseert de club evenementen, trainingen en technische dagen, en is er een exclusieve verzekering voor Maserati-eigenaren.

maserati-logo-AT-1

Voorzitter Manon Cordewener: “Een vrouw aan het stuur, inderdaad. Je zou bij een autoclub misschien eerder denken aan grote jongens en stoere mannen, maar dat is wel erg cliché. Ik geef toe dat ik niet precies weet wat er onder de motorkap gebeurt en blij ben dat ik het verschil weet tussen V6 en V8, maar dat hoeft ook niet.
Ik heb echt wel getwijfeld of ik nou juist de hamer moest dragen, maar doe het nu al een paar jaar met plezier. Organiseren is wat ik goed kan en dat is wel zo prettig bij het voorzitterschap. Zo zitten in de technische commissie ook mensen met het juiste talent. In het algemeen kun je zeggen dat de Maserati Club een club is van gelijkgestemden. Het zijn allemaal mensen met passie voor het merk, of het nou om een klassieker, een turbo of een moderne Maserati gaat. Ja, voor sommige leden is hun auto een uit de hand gelopen hobby, maar zeker niet voor iedereen. Kijk naar de Fiat 500-club, waar ze ook niet allemaal doorslaan in hun passie. Het is het delen van dat wat je lief hebt.”

www.maseraticlub.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button