Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

Maserati stapt in Formule E

Het Italiaanse automerk Maserati doet vanaf 2023 voor het eerst in 66 jaar weer mee aan een echt racekampioenschap. In de Formule E klasse zijn de elektrische wagens volgend jaar te bewonderen.

De Formule E is een soort Formule1 met elektrische auto’s. Net als de auto’s van alle andere merken worden ook de Maserati’s snel volledig elektrisch. Het hele plan noemen de Italianen Folgore, oftewel bliksem! Met die naam zullen de nieuwe modellen waarschijnlijk ook over het asfalt flitsen. De nieuwe GranTurismo is al eerste aan de beurt met zijn lange, lage neus en wulpse vormen. Die is in de eerste instantie ook nog gewoon met een benzinemotor leverbaar. Daarnaast komt ook de GranCabrio dit jaar op de markt.

Na het gigantische succes van Lamborghini met z’n Urus introduceerde Maserati al de Levante SUV. De nieuwe Grecale is zo’n zelfde soort alleen dan net een maatje kleiner.

Lees meer over de geschiedenis van het merk en de stijlvolle showroom van Louwman langs de A2 waar je ze kunt kopen. Heb je er zelf eentje dan ben je vast lid van de Maserati club Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button