Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Måneskin zingt met Dolly Parton

De Volkskrant had maar een schamelige twee sterren over voor het nieuwe rock-album van Dolly Parton. Voor ons is en blijft Dolly een heldin van de popmuziek. Nu ze voor dit bewuste album (Rockstar) samen met Måneskin een nummer opnam, kan ze zeker niet kapot.

De countrylegende zong met de Romeinse rockers een speciale versie van Jolene, een van haar grote hits uit 1973. De opname is een van de vele die ze deed met grote wereldsterren als Sting, Paul McCartney, John Fogerty, Miley Cyrus, Debbie Harry, Stevie Nicks, Joan Jett, Simon le Bon en Elton John. Dat het Italiaanse Måneskin nu ook in dit illustere rijtje staat, mag toch met trots vanuit het Italië-liefhebbende hart worden vermeld. Echt vreemd opkijken doen we echter niet. Mick Jagger noemde de winnaars van het Eurovisie Songfestival van 2021 onlangs de grootste rockband ter wereld. En die kan het weten. De Italiaanse band noemde Parton tijdens een optreden vorige maand één van de grootste artiesten aller tijden.

De zure krant had het over ‘een aaneenschakeling van alle denkbare rockclichés’. Wij vinden de Jolene versie van Måneskin een variant waar de rock ver te zoeken is, maar daardoor niet minder fraai.

Parton plaatste een video van haar en Måneskin in de opnamestudio.

Triomftocht Måneskin

Damiano, Victoria, Thomas en Ethan pakten eerder deze maand twee prijzen tijdens de MTV European Music Awards voor Beste Rockband en Beste Italiaanse Act. Daarmee versloegen ze grote namen als
Metallica, Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys en Foo Fighters.

Måneskin brak in Italië in 2017 door, nadat ze tweede werden in de X Factor. In 2021 wonnen ze het Sanremo Songfestival en later het Eurovisie Songfestival met Zitti e buoni.
De band is momenteel op wereldtournee. Een paar weken geleden kwam hun nieuwste album Rush! (Are U Coming?) uit met de wereldwijd uitgebrachte single Honey (Are U Coming?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button