Geloof en kerk in ItaliëKunst, film, muziekNieuws

Madonna zingt lied voor paus

Madonna Louise Veronica Ciccone heeft Italiaanse wortels maar staat niet bekend als een groot aanhanger van de Katholieke kerk. Iedereen kan zich de provocerende videoclips en optredens herinneren. Toch zong ze tijdens een concert in New York ter ere van het bezoek van de Paus aan de Verenigde Staten een akoestische uitvoering van La Vie en Rose, speciaal voor de kerkleider.

Ze kondigde de ode zelf aan op het podium dus wie weet komt het ook nog eens goed tussen de wereldster en de Katholieke kerk, vergeving is immers een belangrijke goed in het christelijk geloof.

Het Vaticaan excommuniceerde haar al drie keer vanwege godslastering! In 2006 zat ze bijvoorbeeld vastgeketend aan een kruis met een doornenkroon op haar hoofd tijdens de optredens. Tijdens haar laatste tournee waren haar dansers verkleed als halfnaakte nonnen.

“De regels zijn voor gekken” riep ze naar het publiek na haar opmerkelijke vertolking vrijdag. “Daarom hou ik van de nieuwe Paus, hij lijkt me erg open-minded”

Bij het ontvangen van haar vormsel, een katholiek sacrament, koos Madonna voor de naam Veronica als tweede doopnaam. Haar vader, Sylvio (of Tony) Ciccone, is van Italiaanse afkomst.

madonna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button