De markenNieuwsRegio'sVakantie

Macerata wil wereldrecord kussen

De stad Macerata in de Italiaanse regio De Marken wil een vermelding in het Guinness World Records met het wereldrecord kussen! Iedereen kan tot 14 februari deelnemen. De race begon al op 1 februari.

Winkeliers aan de Corso Cairoli in de stad, hadden dit jaar zin in een spectaculaire promotieactie die meteen de stad op de kaart kon zetten. Zo kwam men op het idee om het wereldrecord foto’s met kussende koppels in de stad te verbreken. Sao Paulo in Brazilië bleek er in 2012 ruim 10.000 te hebben verzameld. Dat moet te doen zijn dachten de ondernemers. 24.000 foto’s is het grote doel.

Deelnemen is simpel. Maak een foto van jezelf en je geliefde tijdens een kus met de stad als achtergrond. Post ze op Instagram met de tags @lecasettemacerata en @macerataoggi en dan is het al gepiept.

Als we de Instagram pagina’s bekijken wordt er al volop gezoend (zie foto boven), maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat er nog een lange weg te gaan is om het doel te halen. Zou een photoshopje worden goedgekeurd? Dan doen wij gewoon mee vanuit Nederland!

Ondanks dat de Heilige Valentijn een regio verderop begraven ligt, maakt Macerata de laatste jaren een groot feest van Valentijn. Rond 13 en 14 februari zijn er veel leuke dingen te doen, de etalages zijn feestelijk versierd en is een speciale Valentijnshop.

instagram.com/macerataoggi/

Opera festival

Komt een bezoek aan de stad in februari niet uit? Ga er dan eens in de zomer naartoe. Bijvoorbeeld voor het bekende Sferisterio Opera Festival. Dat wordt in juli en augustus gehouden. Bijzonder is het fantastische decor. De meeste voorstellingen vinden namelijk plaats in de openlucht in de unieke Arena Sferisterio (Zie foto). Dit bijzondere en enorm brede bouwwerk stamt uit 1820, en werd gebouwd als pallone al bracciale stadion. Een oude balsport die veel weg heeft van het Friese kaatsen. Meerdere spelers spelen een bal naar de andere zijde van het speelveld met aan de hand een stekelvormige handschoen. Het festival begon in 1967 en voert de laatste jaren vooral populaire Italiaanse opera’s op. www.sferisterio.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button