Italië Evenement 2013Kunst & CultuurKunst, film, muziek

Luigi Amati exposeert in de tuinen van Haarzuilens

Zoals ieder jaar kunt u ook nu weer tijdens het Italië Evenement kennismaken met diverse kunstenaars die de Italiëpassie met u delen. Het decor van het schitterende kasteel De Haar biedt een warm bad voor alle kunstvormen. Dit jaar is onder meer Luigi Amati uit Bunnik aanwezig. Hij maakte voor het evenement al eens het beeldje voor de Mondo Italia Award.

Luigi Amati is geboren in Rome, op een steenworp afstand van het Colosseum. In deze monumentale omgeving begon hij op zijn vierde te tekenen alles wat hij om zich heen zag en op zijn 14e ging hij naar de kunstakademie in Rome. Gedurende zijn opleiding werkte hij met bekende beeldhouwers als Marino Marini aan monumentale beelden zoals het bronzen reliëf voor het Operatheater in Rome.

beeld van Luigi AmatiAmati werkt met plezier en passie, kijkt onbevangen om zich heen en geeft de essentie weer. In zijn werk zoekt hij naar harmonie. De spanning tussen de perfect ronde vormen en de messcherpe lijnen in evenwicht brengen is een blijvende uitdaging. Een belangrijke inspiratiebron voor hem is de vrouw.

Meer werk is te zien op de website: www.luigiamati.com

Kunst op het Italië Evenement

Naast Luigi Amati zijn er nog meer kunstenaars in de tuinen van De Haar aanwezig. Margo Pasman, Toos van Poppel, Piet Bleijenga en Mirande Waterlaat. In de tuin van het kasteel staat permanent een collectie beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button