Nieuws

Luchtkwaliteit Noord-Italiaanse steden slecht

Onderzoek van het Europees Milieuagenschap (EEA) heeft aangetoond dat het slecht gesteld is met de luchtkwaliteit van veel Italiaanse steden, vooral in het Noorden.

Wij schrijven dan wel met een roze bril over ons geliefde land. De ogen sluiten voor pijnlijke feiten doen we niet. Italiaanse steden zijn niet altijd gezond. Op de ranglijst met Europese steden met meer dan 50.000 inwoners staan Milaan, Venetië of bijvoorbeeld Brescia onderaan de lijst. Opvallend is dat de havensteden Genua, Liverno en Salerno juist relatief schone lucht kennen. Dat hadden wij niet verwacht. De stad Sassari op Sardinië scoort het hoogst op de lijst op plek 14. Hoger dan Groningen met een 32 plek of Den Haag op plek 34.

De onderzoekers gebruikten gegevens van de afgelopen twee jaar uit meetstations die in de steden hangen. Het gaat met name om de hoeveelheid fijnstof en stikstofdioxide in de lucht.
Onderzoek van de WHO in 2018 vertelde al eerder dat Milaan, Turijn en Napels de slechtste luchtkwaliteit van Europa hebben.

Lees het hele onderzoek hier nog eens na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button