NieuwsRegio'sUmbriëVakantie

Luchthaven Perugia boekt records

De luchthaven van de Italiaanse stad Perugia in de regio Umbrië boekte deze zomer records. Het kende het hoogste groeipercentage van alle Europese luchthavens. Het aantal passagiers steeg met 61% en in de zomer zelfs met 84%.

Tijdens de zomerdienstregeling die zeven maanden duurde verwerkte het vliegveld onder andere 230.000 passagiers via de tien bestemmingen van Ryanair. Begin oktober passeerde de in totaal 300.000ste passagier.

Maar niet alleen Ryanair vliegt naar Perugia, ook Transavia vanaf Rotterdam. Alleen doen ze dat niet in de winter. 26 april 2023 gaat de eerste vlucht pas weer.

Twee jaar geleden startte de Nederlandse lowcostmaatschappij met deze bestemming. Eerder vloog Ryanair al een paar jaar vanaf Weeze naar Perugia maar die vlucht werd in 2017 weer gestopt.

Umbrië beter bereikbaar

Gelukkig kan je nu dus makkelijk naar de groene parel in het midden van Italië. Voorheen was de bereikbaarheid via de lucht nooit echt handig. Dan moest je naar Rome of Ancona en dan was het met de (huur) auto nog best een stukje.

De luchthaven is erg klein en compact dus je bent snel op je bestemming. De directie verwacht in 2023 het aantal bestemmingen en vluchten uit te kunnen breiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button