CampaniëEmilia-RomagnaNieuwsRegio'sSardiniëUmbriëVakantie

Luchtballon festivals in Italië

Met de auto, het vliegtuig, de trein, een boot, per fiets, te voet of…, per luchtballon naar Italië! Overal in het land zijn er festivals. Een magnifiek vakantie-uitje! Dit zijn een paar luchtballon festivals in Italië.

Lijkt zo’n kleurrijk festival met luchtballonnen je wel wat, plan dan in september je vakantie rond kunststad Ferrara. Daar is altijd het grootste luchtballon festivals in Italië, een van de grootste in Europa. Er komen bijna 200.000 mensen op af. Naast een blik op de felgekleurde ballonnen is er nog van alles te doen. Voor 2022 is de status van dit festival nog onduidelijk.

Sardinië

Ga je voor de drukte uit naar Italië bezoek dan het Sardinia Balloon Festival in het stadje San Teodoro op het eiland Sardinië, vlakbij de grote plaats Olbia. Dit jaar is het van 10 tot en met 12 juni.

Luchtballon festivals in Italië
Luchtballonnen op Sardinië

Umbrië

In de vakantieperiode is van 29 juli tot 7 augustus 2022 de Italian International Balloon Grand Prix. Die is in de mooie middeleeuwse stad Todi in Umbrië.

Luchtballon festivals in Italië
Luchtballonnen in Umbrië boven de stad Todi

Campanië

Wat later in september is het Paestum Ballonfestival, vlakbij Napels. Dan pak je natuurlijk meteen de beroemde Griekse tempels mee. Vanuit de lucht helemaal een spectaculair gezicht. In 2022 kan het van van 24 september tot en met 2 oktober van het festival genieten.

Luchtballon festivals in Italië

Zuid-Tirol

Voor de Dolomiti Balloonweek moet je nog even wachten, die is januari 2023 pas weer in Dobbiaco, Zuid-Tirol. Een dagje skivrij is volgend jaar een kijkje naar de ballonnen meer dan waard. De kleurrijke ballonnen in een wit sneeuwlandschap is een spectaculair gezicht.

Dolomiti Balloonfestival

Ballonvliegen boven Milaan en Toscane

Zelf een keer een ballonvaart maken boven het beeldschone Italiaanse land mag voor ons best op de bucketlist. Wij vonden deze site die ballonvaarten bij Milaan aanbiedt en deze site laat zien hoe je een vlucht boven Toscane kan boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button