Kunst & CultuurKunst, film, muziekMuziekNieuws

Lof & Lust in Italië, meeslepende muzikale verhalen in Rotterdam

Vorige maand startte een serie van drie historische concerten in het decor van de Rotterdamse Laurenskerk met meeslepende muzikale verhalen uit de Italiaanse Renaissance en Barok. Domestica Rotterdam (bestaande uit spelers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) tekent voor de uitvoering, met vocale en instrumentale solisten, onder leiding van Wim Steinmann. De muziek is o.a. Monteverdi, Vivaldi, Gesualdo, Palestrina en Scarlatti. Prachtige muziek, bekend en onbekend, klinkt in een afwisselend programma op verschillende locaties in de kerk. Als verbinding hoort u meeslepende verhalen. In de eerste uitvoering vorige maand over de machtige staat Venetië waar de Nederlandse componist Adriaen Willaert en de schilder Titiaan aan de wieg staan van belangrijke ontwikkelingen in muziek en schilderkunst.
Morgen, 2 november kunt u luisteren naar het verhaal over de beruchte Lucrezia Borgia, de onwettige dochter van de paus, die nog niet zo slecht blijkt en Ferrara tot een belangrijk cultureel centrum maakt.
Op 23 november staat Florence centraal, waar de gouden tijd eindigt doordat de machtige familie de Medici, na een heerschappij van drie eeuwen, geen troonopvolger meer kan leveren.

Meer informatie:
http://www.laurenskerkrotterdam.nl/cultuur/agenda/domestica_rotterdam/
http://www.domesticarotterdam.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button