FilmKunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Linda de mol in Italiaanse film

Perfetti  Sconosciuti, één van de leukste Italiaanse films van de afgelopen jaren, krijgt een Nederlandse remake. Het team achter Gooische Vrouwen en de bioscoop-hit April, May en June heeft Frank Houtappels gevraagd het scenario te vertalen en dit voorjaar worden de opnamen gemaakt voor Perfect Strangers.

Perfetti  Sconosciuti gaat over een groep goede vrienden die tijdens een diner op een leuk idee komen. Ze spreken af dat iedereen de hele avond zijn smartphone op tafel legt en ieder tekstbericht deelt met de rest van de groep. Die openheid is amuserend en confronterend tegelijk, want al snel blijkt dat ze elkaar veel minder goed kennen dan ze dachten. Probeer het thuis eens zouden we zeggen!

De film behaalde tijdens de openingsweek in Italië, vier jaar geleden, de hoogste weekopbrengst aan de kassa met 3,3 miljoen euro en kreeg 9 nominaties voor de Italiaanse filmprijzen Premi David di Donatello 2016, waarvan er twee gewonnen werden.

Wellicht komt er Linda La Talpa op de aftiteling want dat is ‘de Mol’ in het Italiaans. Weet u ook meteen waar de bedrijfsnaam van broer John vandaan komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button