Italiaanse dranken en likeurenNieuwsSmaken

‘Nederlandse’ Limoncello als beste getest

We kennen weinig mensen die niet van Limoncello houden. Die van DiGusti kreeg onlangs in Oostenrijk een prestigieuze prijs. De citroenlikeur werd door het gelouterde testpanel onderscheiden met Double-Gold en als ‘Spirit of the Year’ . De prijs werd uitgereikt door de jaarlijkse Spirit of the Year & World-Spirits Award.

De score van 96,3 punten was zelfs de hoogste van alle categorieën. Met recht een wereldprestatie van dit merk uit Nederland(!).

Ook de Mandarinello DiGusti, een likeur op basis van mandarijnen ontving een prijs net als de Limonciòccolat. Dat is een likeur op basis van limoncello en chocolade (foto: midden).

Gemaakt in de Amalfistreek

DiGusti Limoncello wordt gemaakt van speciale, grote citroenen uit de Amalfistreek in Italië, vlakbij Napels. De limoncello heeft een wat stroperige structuur. “Een perfect samenspel van suiker en zuurgraad” , stond in het juryrapport.

Wij spraken Ingmar Berkhout, directeur van DiGusti direct nadat het goede nieuws bekend werd: “Deze belangrijke internationale onderscheiding is na 10 jaar de kroon op het harde werk van ons en onze Italiaanse partner. We zijn ontzettend trots!”, aldus de eigenaar van het merk dat al sinds 2010 hard aan de weg timmert met authentieke Italiaanse delicatessen.

Een trotse Ingmar Berkhout van DiGusti

Minder suiker

Vaak is Limoncello nogal zoet, de suikerresten (ont)sieren dan de rand van de flesopening. Het speciale ras waarvan DiGusti wordt gemaakt heeft een extra dikke schil die essentiële oliën bevat waardoor er veel minder suiker nodig voor het eindproduct.

De citroenbomen in de boomgaard staan op de terrassen van de steile kust. Ze profiteren van het milde klimaat en de speciale bodemsoort en dat zorgt voor een unieke smaak en aroma. De citroenen worden zo dun mogelijk met de hand geschild, zodat alleen het gekleurde deel van de schil wordt gebruikt.

De eigenaar erfde de passie voor citroenen van zijn vader maar besloot om samen met DiGusti, zijn eigen weg in te slaan. Het werd een zoektocht naar een zo ​​authentiek mogelijk product, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen. Hierdoor onderscheidt DiGusti Limoncello zich door een wat stroperige structuur en unieke smaak.

Bestel de 3 prijswinnaars hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button