algemeenNieuwsVakantie

Leuke steden op de route naar Italië

Lang was het niet mogelijk om zomaar om naar Italië te reizen maar gelukkig zijn de grenzen weer open. Wil je een keer in etappes rijden en genieten van leuke plaatsen onderweg dan hebben we een paar suggesties voor je.

Jaarlijks zoeken veel mensen de warmte op om naar meer zuidelijk gelegen Europese landen te reizen en Italië is uiteraard één van de favoriete vakantielanden onder Nederlanders. Ben je van plan met de auto te gaan? Dan ben je in 10 uurtjes in Italië. Je kan dit in één keer rijden, maar je kan ook onderweg stoppen bij een aantal steden die zeker de moeite waard zijn. Het gaat immers ook om de reis en niet alleen de bestemming zelf! We hebben hieronder vier leuke tussenstops voor je uitgekozen.

Luxemburg

Wil je de Autobahn vermijden? Als je de grens bij Maastricht overgaat, is de eerste grote stad die je tegenkomt Luxemburg. Nergens anders in Europa vind je een ontmoeting van zoveel culturen, mentaliteiten en talen op zo weinig vierkante meters. Probeer de traditionele bouneschlupp, een groene bonensoep, of ga voor Gromperekichelcher, aardappelpannenkoeken en je buik is weer gevuld om je reis voort te zetten.

Nancy (Frankrijk)

Leuke steden op de route naar Italië

Tijd om de benen te strekken? De volgende grote stad die je 150 km verderop tegenkomt, is Nancy. De stad nodigt met al haar mooie pleinen uit om een stadswandeling te maken. Place Stanislas is absoluut het mooiste plein van de stad – en misschien wel van heel Frankrijk. Laat je inspireren door de sculpturen, fonteinen en de gebouwen. Het is een ideale stad om 1 à 2 dagen te verblijven.

Bazel (Zwitserland)

Leuke steden op de route naar Italië
Het gemeentehuis van Bazel

Toe aan wat romantiek? Op nog geen drie uur rijden van Nancy vind je de romantische stad Bazel. De stad, gelegen aan de Rijn, is de derde stad van Zwitserland en is de ideale plek om een aantal dagen te verblijven. Maak een wandeling door de oude stad, ga naar de dierentuin of bewonder Picasso’s schilderijen in het Kunstmuseum. Vergeet daarbij zeker niet een Schlumbergerli te proeven, dit ronde broodje vind je bij elke bakker!

Bern (Zwitserland)

Leuke steden op de route naar Italië

Toe aan wat geschiedenis? In de hoofdstad van Zwitserland vind je talrijke musea en zie je ook waar Einstein elke dag de deur achter zich dichttrok. Bern is het politieke hart van Zwitserland en absoluut de moeite waard om ook eens een kijkje te nemen. Al is het alleen al om Berner Rosti te proberen!

Het is natuurlijk belangrijk om voorbereid op pad te gaan – denk daarbij aan een tolvignet voor Zwitserland en zorg ervoor dat je met een goede en dekkende verzekering de grens over gaat. Heb je al een tijdje niet gekeken of jouw autoverzekering wel de beste optie is voor jouw persoonlijke situatie? Dan kan je het beste bij een onafhankelijke vergelijker je autoverzekering vergelijken en ervoor zorgen dat je de goedkoopste autoverzekering hebt.

Alvast fijne reis!

Leuke steden op de route naar Italië

Leuke steden op de route naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button