algemeenNieuws

Bijzondere golfbanen in Italië

Italië telt op dit moment 159 professionele golfbanen en die liggen wijd verspreid door de laars. Golfen op de beste banen in Italië kan uitstekend gecombineerd worden met een verblijf op een camping of een golfresort, ook met een bescheiden budget. Voor de amateurgolfer en de nieuwsgierige Italiëganger die eens wat anders zoekt. Wij selecteerden enkele bijzondere banen én de bijbehorende prijzen en aanbiedingen.

Lees meer over de golfsport in Italië.

Golf Club Biella (Piemonte)

Bijzondere golfbanen in Italië

Golf Club Biella, onder de lokale bevolking bekend als ‘Le Betulle’ (berken) is de absolute topgolfbaan van het land. Het golvende landschap heeft geresulteerd in een uitdagende baan met een totale lengte van ruim 6000 meter. Er is een golfschool en er worden regelmatig toernooien georganiseerd. Interessant is verder dat de stad wereldberoemd is vanwege de beste stoffen die hier worden geweven.
Green Fee: € 60,00 (weekdagen) en € 90,00 (weekend)

Bologna Golf Club (Emilia-Romagna)

Bijzondere golfbanen in Italië

De Bologna Golf Club is één van de klassieke banen in Italië, geopend in 1959. De populariteit laat zich verklaren in het glooiend landschap met fantastische vergezichten en een uitstekende keuken in het clubhuis. In de zomer kunt u nog een duik nemen in het zwembad na uw rondje golf, om daarna opgefrist en wel terug te keren naar uw hotel in de stad.

Donnafugata Golf Resort & Spa (Sicilië)

Bijzondere golfbanen in Italië

Het zeer complete vijfsterren Donnafugata Golf Resort & Spa met twee eigen golfbanen ligt in het zuidoosten van het eiland Sicilië. Het indrukwekkende resort ligt op een 500 hectare groot landgoed, omringd door ongerepte natuur en cultuurhistorische steden. Aan faciliteiten ontbreekt het u aan niets; diverse bars, restaurants met culinaire lekkernijen uit Sicilië, buitenzwembad met zonneterras en zicht over de baan en spa center met binnenzwembad, sauna’s, stoombaden, solarium, schoonheidssalon, massages, kapper en fitnesscenter.
Shortbreak (4 nachten 2-pk LO, 2 greenfees en 4 x 3-gangendiner) vanaf € 729,- p.p.

Royal Park Golf I Roveri (Piemonte)

Bijzondere golfbanen in Italië

Royal Park Golf I Roveri in Fiano (Piemonte) ligt midden in het Parco Regionale della Mandria, een voormalig jachtgebied. Het strak aangelegde park wordt afgewisseld met frisse waterpartijen en bloemen die het geheel opfleuren. Er zijn 27 holes, verdeeld over twee golfbanen: de Hurdzan- Fry met 18 holes en de Trent Jones sr. met 9 holes. Een rustgevende omgeving en een fijn restaurant maken deze golfbaan tot nieuwe golfbeleving.
Green Fee: € 80,00 (weekdagen) en € 120,00 (weekend)

Circolo Golf d’Este (Lombardije)

In een boomrijke omgeving nabij het meer van Montorfano ligt de Circolo Golf d’Este golfbaan met 18 holes. Het is een juweeltje onder de beschikbare golfbanen in Italië waar het een genot is om te golfen. De club kent bovendien een lange geschiedenis van professionele golfers en kampioenen. Het is niet een van de zwaarste categorie, dus ideaal voor amateurs en vakantiegangers. Op de bijbehorende school helpen ze je bovendien graag af van je handicap. Green Fee: € 100,00 (werkdagen) en € 120,00 (weekend)

Adriatic Golf Club (Emilia- Romagna)

De Adriatic Golf Club in Cervia (Emilia- Romagna) is een mooie 27 holes baan in de buurt van hotels en zee. Drie totaal verschillende lussen maken de baan interessant om meerdere keren te spelen. Er zit bovendien een uitstekend restaurant bij het clubhuis.

Verucchio Golf Club (Emilia- Romagna)

In het Valmarecchia Park vlakbij Rimini (Emilia- Romagna) liggen de 18 holes van de Verucchio Golf Club, een prachtige baan, ontworpen door de  Amerikaan Brian M. Silva. Het biedt een prachtig uitzicht op San Marino, iets verder op de heuvel. Verder beschikt Verucchio over een modern clubhuis en in de buurt vindt u ook een heerlijk authentiek pastarestaurant.

Palazzo Arzaga Spa & Golf Resort (Lombardije)

Bijzondere golfbanen in Italië

Palazzo Arzaga Spa & Golf Resort in Calvagese della Riviera (Brescia) was eens een paleis, maar is de afgelopen jaren gerestaureerd tot een uniek en gastvrij resort met vijf sterren. Het ligt idyllisch op een heuvel boven het Gardameer en is behalve een luxe accommodatie ook bekend om zijn zeer verfijnde keuken. De twee eigen golfbanen (de 18 holes Jack Nicklaus en de uitdagende 9 holes Gary Player) liggen aan de voet van het resort.
Shortbreak (5 nachten 2-pk LO, 3 greenfees en 5 x diner) vanaf € 769,-.

Golf & Country Club Modena (Emilia- Romagna)

Golf & Country Club Modena (Emilia- Romagna) is een van de bijzondere golfbanen in Italië

De Golf & Country Club van Modena (Emilia- Romagna) kent ruime greens en brede fairways, maar met gevaarlijk uitnodigende bunkers en waterhindernissen. Een bijbehorend zwembad bij de baan biedt desgewenst wat verkoeling en natuurlijk mag een uitstekend restaurant met lokale gerechten niet ontbreken. Het is immers één van de lekkerste regio’s.

Bijzondere golfbanen in Italië

Bijzondere golfbanen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button