Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Italiaanse toprestaurants in het blad Lekker

De bladeren vallen van de bomen en het wordt nu echt fris dus gaat bijna geen week voorbij of er is wel weer een nieuwe gids met restaurants. Vrijdag kochten we de Lekker en gingen natuurlijk direct op zoek naar de puur Italiaanse restaurants. We werden niet teleurgesteld, met name omdat we een aantal nieuwe namen zagen die we nog niet eerder op ranglijstjes hadden gezien. Aangenaam verrast waren we ook door het aantal van 17 Italiaanse restaurants in de Top 500 dat na jaren eindelijk weer eens steeg.

In de top 100 is het eten van een Italiaanse gerechten geen probleem maar helaas vinden we nog geen 100% Italiaans restaurant terug, zelf niet Mediteraneo uit Maastricht, dat onlangs door Italië Magazine tot het beste Italiaans restaurant van Nederland werd verkozen. Dan maar hopen dat de Fransen binnenkort eens een ster uitdelen aan chef die de beste keuken ter wereld serveert.

Bij Da Luca in Hoogeveen kan je ook overnachten
Bij Da Luca in Hoogeveen kan je ook overnachten

Zes nieuwe namen!
In de Top 500 van Lekker veel vertrouwde namen zoals Incanto, Mario Uva, Toscanini en de gekke kok uit Houten Coco Pazzo. Maar de lekkerbekken proefden gelukkig ook nieuw talent, zes nieuwe namen maar liefst! Luce uit Utrecht  bijvoorbeeld, een hip Italiaans restaurant met een eerlijke en verrassende keuken, zo schrijft Lekker. Gelukkig proeft Lekker ook buiten de Randstad. In Groningen en Hoogeveen vonden ze Lo Stivale en Da Luca. Bij de laatste wordt gastheer Stefano geroemd vanwege zijn wijnadvies en gratis ijskoud water. Bij Lo Stivalo likt de rapporteur zijn vingers af bij de reuzenravioli gevuld met gehakt van eend en geserveerd in de eigen jus. Een inspirerend gerecht voor de Italiaanse hobbykok!

Onderstaand alle Italiaanse restaurants in de Lekker Top 500 en de beoordeling van deze restaurants door andere keurmerken en verkiezingen.Bekijk ook de Lekker 2012, de GaultMillau 2013 of lees meer over restaurants in Italië met een Michelinster.
Lees ook meer over de beste Restaurants in Italië en de genomineerden voor het  beste Italiaanse Restaurant van Nederland 2013.

 Lekker 2013Nominatie Italië Mag. ’12Ospitalita ItalianaAccademia
Acquavite, Naardennieuw   
Coco Pazzo, Houten    
Da Giulio, Arnhem    
Da Nello, Eindhoven    
De Luca, Hoogeveennieuw   
Incanto, Amsterdam  x x
Lo Stivale, Groningennieuw   
Luce, Utrechtnieuw   
Mario Uva, Wijderwormer   x
Mediterraneo, Maastricht x x
Per Bacco, Heerenveen x  
Pianeta Terra, Amsterdam xx 
Pirandello, Landgraaf    
Raimondi’s Villa Rozenrust   x 
Ristorante Ortica, Best x  
Segugio, Amsterdam xx 
Toscanini, Amsterdamnieuw x 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button